Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Megúszta a NAV-büntetést a veszprémi youtuber

2023. november 17. 12:21 // Forrás: Nyitókép: Radics Peti Facebook-oldala
Radics Petinél, az ország egyik legnépszerűbb youtuberénél még májusban tartott házkutatást a NAV, mivel úgy vélték, hogy a veszprémi videós szerzői jogot sértett egy évekkel ezelőtti Süsü-paródiájában. Most kiderült, hogy szó sincs ilyenről.

Mindezt Radics Peti a Facebook-oldalán osztotta meg követőivel, ahol megmutatta azt a hivatalos határozatot is, ami az eljárás megszüntetéséről szól. Ehhez az kellett, hogy a májusi házkutatás után panaszt nyújtson be, amit aztán jogi szakértők bevonásával vizsgált meg a NAV, ők pedig megállapították, hogy mivel az ominózus videó egyértelműen paródiának minősül, így pedig nem szükséges a forrást feltüntetni.

A szerzői jogról szóló törvényben meghatározott szabad felhasználási körben alkalmazható, a különös törvényi tényállás keretének diszpozícióján kívül esik, melyhez még a forrásmegjelölés sem szükséges, és annak elhagyása szerzői jogot nem sért - írták a határozatban.

A májusi razzián Radics Peti, ahogy ő fogalmazott "eléggé be***rt", hiszen fegyveres NAV-ellenőrök lepték el a lakását, valamint az utcán is állt egy hatósági ember, szintén fegyverrel. Akkor átnézték az összes mappáját a számítógépen, hogy megtalálják a paródia eredeti fájlját, ami viszont már nem volt a gépén, mivel az elkészítése óta többször lecserélte azt.

Most ennek az ügynek lett hivatalosan vége, ami egy kellemes születésnapi ajándék is lehet Radics Petinek, aki éppen ma, november 17-én ünnepli születésnapját.

Az említett videó pedig itt megtekinthető:

vehir.hu
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. tegnap 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. 2023. november 28. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.