Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Fél nap alatt meggondolta magát a Nitrogénművek tulajdonosa: mégsem áll le a péti gyár

2023. november 15. 9:10 // Forrás: Nyitókép: Agrárszektor
Kedden reggel még úgy nyilatkozott Bige László, a Nitrogénművek elnök-vezérigazgatója, hogy a kirótt adóterhek miatt nem tudják veszteség nélkül üzemeltetni a pétfürdői műtrágyagyárat, ezért ott beszüntetik a termelést. Délutánra viszont már egészen más hangzott el a cégtulajdonos szájából.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, Bige László a Nitrogénművek elnök-vezérigazgatója kedden az Agrárszektornak adott interjújában azt mondta, hogy nem csak egy hónapra állítják le a termelést a pétfürdői gyárban, hanem egyenesen beszüntetik. Akkor a döntés okát a júliusban megjelent, a széndioxid-kvóta kiosztására és eladására vonatkozó rendeletettel magyarázta. Ezzel pedig nagy megdöbbenést keltve a környéken élők körében, már csak azért is, mert mindez ezer ember munkahelyét érintette volna.

Kedden délutánra azonban nagyot fordult a világ Bige Lászlóval és az RTL Híradónak már azt mondta, hogy nem állítják le a termelést és nem bocsátanak el ezer embert, hanem jogi útra tereli a magyar kormány azon döntését, amellyel megadóztatta az ETS-rendszert, ami Bigéék cégét is érintette.

Az valószínűleg csak hosszabb távon derül ki, hogy mi árt jobban a Nitrogénműveknek - ami tavaly 28 milliárd forintos nyereséget könyvelhetett el - a kormány adüpolitikája, vagy az elnök-vezérigazgató hektikusan változó kijelentései.

vehir.hu
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. tegnap 9:13 A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók Az elmúlt két évben megtízszereződött az online ellopott pénzek összege, 2023 harmadik negyedévében ez összeg már 11,4 milliárd forint volt. A csalók nagyrésze a Facebook közkedvelt online piacterét használják, ráadásul nem csak a vásárlókat, de már az eladókat is célba vették. tegnap 21:11 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. tegnap 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.