Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

LMP: külföldi nagyvállalatok helyett az oktatást támogassuk!

2023. november 9. 17:46
Amelyik kormány nem fektet az oktatásba, nem hisz saját hazájában: kezdte meg sajtótájékoztatóját az LMP csütörtökön a veszprémi Kossuth utcán.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője szólalt fel először, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a külföldi nagyvállalatok helyett inkább a magyar oktatást kellene támogatni. Véleménye szerint a kormány bár sokat beszél nemzeti büszkeségről, mégis másodrangú országnak tekinti hazánkat.

Kanász-Nagy hozzátette, növelni kell az oktatásra fordított költségeket, amelynek hosszútávú célja lehet a társadalmi különbségek felszámolása. A képviselő intézkedéseket is megfogalmazott: új, zöld nemzeti alaptantervet alkottak, amelyben elsődleges lesz a készségek és a kompetenciák fejlesztése. Biztosítják a tanszabadságot, bízva a pedagógusokban, továbbá béremelést indítanak a pedagógusoknak és a nevelést-oktatást közvetlenül segítő munkatársaknak.

Gerstmár Ferenc polgármesterjelölt, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője, a Zöldre át! felszólítással kezdte beszédét. A zöld Magyarország programja azt is tartalmazza, hogy visszaadják az iskolákat a településeknek. Véleménye szerint az önkormányzatok jó és gondos gazdái voltak az oktatási intézményeknek, a több mint tíz évvel ezelőtti államosítás viszont átrendezte a viszonyokat. Hiányzik az oktatásból a szabadság és a pénz – folytatta Gerstmár.

Az LMP azt is szorgalmazza, hogy az iskola közösségének legyen újra valós beleszólása az igazgató kiválasztásába, de fontos a szülők, a diákok véleménye is.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.