Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Különleges és modern – a Pannon Egyetem új címere

2023. november 7. 17:44
A Pannon Egyetem megújult alsó campusának utolsó eleme is a helyére került, a régi mozaik logó helyett egy sokkal modernebb külsejű címert avattak fel az ,,A” épület előtt kedd délelőtt.
 

Az egyetem friss grafikai arculatát ábrázoló op-art jellegű installáció az egyetem nagy múltú üvegipari utánpótlásképzését és a most indult üveg szakirányú képzését is szimbolizálja.

Dr. Gelencsér András rektor, Borbás Dorka üvegművész, Csillag Zsolt kancellárDr. Gelencsér András rektor, Borbás Dorka üvegművész, Csillag Zsolt kancellár

Dr. Gelencsér András, az egyetem rektora az ünnepélyes átadón tartott köszöntőbeszédében kifejtette, hogy nem csupán az üvegtechnológiát hivatott bemutatni az új logó a Pannon Egyetem életében, hanem magának az üvegnek az elvitathatatlan szerepét a tudomány fejlődésében – elég a mikroszkóp lencséire, vagy a teleszkópok objektívére gondolni. A veszprémi egyetem pedig jelentős szerepet vívott ki magának a tudomány világában, nemzetközi színtereken is, így az installáció ezt az alapkapcsolatot is tükrözi.

A Pannon Egyetemen jelentős fejlesztések és felújítások zajlottak az elmúlt években, a folyamatos belső megújulás mellett modern infrastruktúrát építettünk ki, így immár az egyetem külseje megfelelően illik annak hírnevéhez is – mondta el Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja az eseményen.

A kancellár kiemelte: a címer tökéletesen testesíti meg magát az egyetemet, hiszen a hagyományokat őrizve, de a megújulás jegyében méltó utódja született a logónak.

A címert Borbás Dorka Ferenczy-díjas üvegművész készítette, akinek több nagyméretű installációja is megtalálható országszerte a közterületeken, maga az egyetem részére készült alkotás pedig a „látszik és nem látszik, káosz és rend” szellemében készült el.

Az installáció különlegessége a mozgásban rejlik, ahogy elsétálunk előtte rajzolódik ki az egyetem logója, illetve az üveghasábok a napsütésben prizmaként bontják meg a fényt.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. tegnap 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.