Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Pro Meritis díjat kapott Szabó Imre

2023. november 7. 10:42

Szabó Imre 1992-ben alapította a Practical Építőipari, Kivitelező és Tanácsadó Kft.-t, melynek profilja az ipari területek rendezése, közművesítése és utak építése. Szabó Imre ügyvezető igazgató irányítása alatt a vállalat töretlenül fejlődött az elmúlt 30 évben. 

A céget a gyakorlatiasság elvén építette fel, mert alkotni és tenni szeret, de a rendet és a fegyelmet is megköveteli. Céljaiért mindig küzd, és így el is éri azokat, pedig sokan nem hittek abban sem, hogy a 31 éve alapított cég sikeres lehet, ám ő bizonyított.

Fotó: Gyarmati LászlóFotó: Gyarmati László

Mára nincs olyan nagyobb beruházás a városban, amelyben a Practical ne vett volna részt mélyépítési munkákban, de a magasépítésben is vállalnak feladatokat. Kézjegyüket őrzi például a Március 15. utcai csarnok átépítése és bővítése, vagy a Veszprém Aréna vasbeton szerkezetének építése is. Számos útépítés és rekonstrukció is a Practicalnak köszönhetően valósult meg. Generálkivitelezők voltak a Budapest út- Jutasi út körforgalmú csomópontnál, az Erdész utcai csapadékvíz-csatorna építésénél és a Kádárta- Gyulafirátót kerékpárút építésnél is. Alvállalkozóként építették a Fenyves utca, a Henger utca, a K-Ny-i tengely I. ütemének és a Pápai út rekonstrukciójának csapadékvíz-csatorna rendszerét is. A Practical mind megrendelőként, mind munkaadóként állta a szavát mindig, Szabó Imre az organizációt kézben tartva felkészült minden feladatra. 

Szabó Imre hálás a feleségének, hiszen mindenben támogatta őt, gondoskodott a gyerekekről és a családról, így ő irányíthatta a Practicalt.  Jól sáfárkodott a lehetőségeivel, de hívő emberként hálás az úrnak is, hogy segített neki kitartani és hálás a cég alkotásaiért is, hiszen minden elkészült épületet és utat alkotásnak tart, akár egy művész. 

Szabó Imre idén ünnepli 70. születésnapját, és büszke gyermekeire, akik szintén a Practicalt építik és működését segítik, fia mára ügyvezető, lánya pedig gazdasági vezető a cégnél. Büszke az unokáira is, akik jó tanulók és jó sportolók. Az egész család Veszprémben él, így Szabó Imrének a közösség építése és ápolása is fontos, hiszen nem mindegy, milyen körülmények között növekszik a következő generáció, legyen szó sportlétesítményekről, vagy közlekedésről. Szabó Imre vallja, hogy az embernek a lehetőségeihez mérten segíteni kell a közösséget is, így a Practical a veszprémi futballcsapat kiemelt támogatója. A vállalat 25 éves évfordulóján pedig a Ranolder-téri Szent Anna-szobrot adományozta a városnak. 

Szabó Imre vallja, hogy a közösséget alázattal és tudással kell bíztatni, példát mutatva így a következő generációnak. Számára nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Élvezi és szereti a munkáját, hiszen a cég az élete, mely rengeteg időt igényelt és sok lemondással is járt, de ha újrakezdené, akkor is mindent ugyanígy tenne, hiszen mindent elért és megvalósított, amit csak szeretett volna. 
Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének döntése értelmében a város építése-szépítése, a közösség erős támogatása és építése elismeréseként Szabó Imre részére Pro Meritis-díjat adományoz. 

vehir.hu
további cikkek
'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó-válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetelnek Marco Rossi vezetésével. Az Eb előtt ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudására lesz leginkább szüksége olvasóinknak, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportutalványok egyikét. ma 11:15 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.