Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
12°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
12°C

Veszprém vármegye védelméért vehettek át emlékplaketteket

2023. október 27. 12:38
Október huszonötödikén a Megyeháza Szent István-termében, ünnepélyes keretek között vehették át négyen a kitüntetést Takács Szabolcstól, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnökétől.

A díjazottak a védelemért és a biztonságért végzett kiemelkedő, fáradhatatlan munkájukról Takács Szabolcs úgy fogalmazott ünnepi beszédében, hogy közben párhuzamot vont a nemrég ünnepelt 1956-os hősök között, akiknek szintén elsődleges volt a haza, s annak védelme, szeretete. Nekik köszönhetjük, hogy megtörtént később a rendszerváltás – fogalmazott a főispán.

Folytatta, a vármegyei védelmi bizottság már jóideje kiemelten fontosnak tartja, hogy az áldozatos munkáért elismerés járjon, és közös ügyük, hogy a biztonság és a szabadság kéz a kézben járjon. Ehhez remekül együttműködik a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vöröskereszt, a polgárőrség, valamint a honvédség.

Takács Szabolcs főispán és Huszár Péter alezredes, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal védelmi bizottság titkára Veszprém vármegye védelméért emlékplaketteket adott át Soós Gyula alezredes, a Magyar Honvédség katonai igazgatási és központi nyilvántartó parancsnokság, 6. hadkiegészítő és toborzóközpont parancsnokának, Huszár Zoltánnak, Örvényes polgármesterének, Kiss Tibor, a Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal műszaki ügyintézője, védelmi referensnek, és Üreginé Molnár Andrea, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság titkárságának igazgatási szakügyintézőnek.

Az ünnepségen a Magyar Honvédség Veszprém Légierő-zenekar is közreműködött.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. ma 9:13 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. ma 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. tegnap 13:30 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. tegnap 9:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.