Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Kinek lehet jó választás a műfű?

2023. október 24. 11:29

Tagadhatatlan, hogy az elmúlt években a műfű egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Kis túlzással, szinte mindenkinek megfelelhet a mesterséges gyep, rengeteg előnyének és esztétikus megjelenésének köszönhetően.

A Műfű Shop minőségi műfű tekercsei szinte mindenütt megállják a helyüket. De pontosan kiknek lehet előnyös a mesterséges gyep alkalmazása?

Elfoglalt emberek

Ha a mindennapok rohanással telnek, és este csak arra vágyik, hogy kiüljön a teraszra a kertben gyönyörködni, de annak ápolására már nem lenne ideje, akkor a műfű tökéletes választás. Mindenki szeretne szép kertet, benne ápolt, rövid gyeppel, azonban ehhez nagyon sok időt kell eltölteni annak karbantartásával, locsolással és fűnyírással. A mai rohanó világunkban sokan nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust, hogy napi vagy heti szinten órákat töltsenek a kert ápolásával.

A műfű legnagyobb előnye, hogy nem kell órákon keresztül locsolni. A gyep úgy lehet csodaszép, hogy közben a vízszámla összege sem rúg az egekbe. A fűnyírót is nyugodtan elfelejtheti, ahogy a gyomirtókat és a különféle vegyszereket is. Habár vannak, akiket a kerti munka kikapcsol, azonban másokat az őrületbe lehet kergetni már csak a gondolattal is.

Állatbarátok

A kis kedvenc és a műfű egyáltalán nem zárják ki egymást. Nem kell attól sem tartani, hogy a kutya vagy a macska kikaparja vagy kirágja a gyepet, hiszen az állatok szinte ösztönösen veszik birtokba és hemperegnek meg rajta. Vannak kifejezetten kutyabarát típusok, melyek sűrű és rugalmas szálakkal rendelkeznek, melyek hossza lehetővé teszi a gyors és egyszerű tisztítást.

Vendéglátó egységek, közterek

Manapság egyre több vendéglátós látja meg a lehetőséget a mesterséges gyepben. Nem minden területen van lehetőség a természetes pázsit kialakítására, vagy épp annak karbantartására nincs elegendő idő vagy erőforrás. Ez esetben a műfű ideális választás.

Teraszokon is nagyon népszerű megoldás a műpázsit. Nem csupán vendéglátóhelyeken, hanem magánlakásokban is. A teraszok és erkélyek dekorálása általában feladja a leckét, hiszen nem könnyű megtalálni az ideális módot az esztétikus enteriőr kialakítására.

A szép kertek szerelmesei

Az üde, zöld pázsit, a csivitelő madarak, nyíló virágok és a magasra nyúló fák látványa mindenkit megnyugtat, kellemes érzésekkel tölt el. Ugyanakkor ahhoz, hogy a kert mindig szép legyen, rengeteg befektetett energiára, időre van szükség, illetve nem árt, ha van egy kis érzék a kertészkedéshez is. Ha nem szeretne próbálkozni, hanem egész évben szép gyepet szeretne, akkor a legegyszerűbb, ha műfüvet telepít az udvarban.

Sokan attól tartanak, hogy a műgyep látványáról messziről ordít, hogy nem igazi, vagyis mű hatású. Ettől nem kell félni, ugyanis a minőségi belga és holland pázsit nagyon valósághű nemcsak távolról, hanem közelről is.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.