Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

Egyénre szabott kezelési terv ultramodern sérvsebészeti klinikán

2023. október 24. 11:15

Sérvről beszélünk, amikor valamely belső szerv az üregéből, illetve normál helyzetéből kitüremkedik, akár szerzett, akár veleszületett nyíláson keresztül. Ez együtt jár egy húzó jellegű, kellemetlen, feszülő fájdalomérzettel, s az égő érzés mellett a sérvtömlő felett a bőr el is vékonyodhat.

Hogyan kezelhető?

Fontos tudnunk, hogy a sérv kezelése egyedül sebészeti úton történhet, magától nem záródik vissza, önmagában tehát a sérvkötő, a gyógytorna és az izomerősítés nem gyógymód, csupán kiegészítő kezelés a főterápia mellett. A CMC Déli Klinika Sebészeti Központban orvosolható a probléma, méghozzá személyre szabott kezelési terv meghatározása által. 

Lényeges tehát, hogy a súlyos szövődményt, a sérvkizáródást elkerüljük, amikor a sérvtartalom a tömlőben marad, a keringés megszűnik, amely együtt jár a belek elhalásával, a toxinok és baktériumok felszabadulásával. Ez pedig egy életet veszélyeztető állapot előszobája, melynek helyreállítása műtéti úton végezhető el. 

Az eljárás során megtörténik a sérvkapu zárása, a kötőszövetes vázrendszer megerősítése. Érdemes az ultramodern sebészeti klinikát választani, ahol a páciens számára a legideálisabb kezelési móddal orvosolják a problémát.

Melyek a laparoszkópos sérvműtét előnyei?

A beavatkozás során csupán kisebb méretű bemetszések ejtése történik, vagyis kevésbé invazív kezelés. Ebből fakadóan alacsonyabb mértékű fájdalommal jár, ami egyúttal gyorsabb regenerációt és kevesebb utókezelést igényel. 

Alacsonyabb a sebgyógyulási szövődmények aránya, kevesebb sebfertőzés történik, ugyanis az 1-2 cm-es bemetszések révén kisebb a behatolási kapu. További előny a rövidebb kórházi tartózkodási idő, ami hatalmas könnyebbség, hiszen hamarabb visszatérhetünk a megszokott életvitelhez.

Nem elhanyagolandó szempont a kisebb hegek, illetve az “esztétikusabb” eredmény, amely kevésbé feltűnő. Minimális vérveszteséggel jár a műtét, ugyanakkor ritkábban alakulnak ki komplikációk. Nem utolsósorban nem olyan stresszes és megterhelő az egész procedúra a páciens szemszögéből nézve.

Azt azonban fontos kiemelnünk, hogy a műtéti eljárás típusát a szakorvos határozza meg, bizonyos esetekben a laparoszkópos beavatkozás nem végezhető el, például egészségügyi problémák, korábbi hasi műtét okán.

Speciális szaktudás, modern környezet

A CMC Déli Klinika Sebészeti Központ Sérvsebészeti Központját választva a komoly gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakorvosok ultramodern technológiát alkalmaznak, ebből fakadóan pontosabb diagnosztika, személyre szabott műtéti megoldások érhetők el. 

Ugyanakkor mindvégig szem előtt tartják, hogy a páciens számára a legoptimálisabb mód kerüljön kiválasztásra, az állapotának, betegségeinek, illetve a sérv típusának függvénye alapján. A lehető legkíméletesebb megoldás, mielőbbi regenerációval.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.