Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
26°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
26°C

Rendezésben és versenyzésben is kitettek magukért a veszprémi tájfutók

2023. október 21. 15:05
Lezajlott az év utolsó nagy bajnoki hétvégéje is a tájékozódási futóknál.

Szentgál-Úrkút helyszínnel, teljesen új térkép alapján rendezte meg a Veszprémi Honvéd SE a Hosszútávú és pontbegyűjtő csapat ob-t, mely során az érmekért küzdő versenyzők mellett a kísérők és érdeklődők is kipróbálhatták tudásukat.

A nyílt futamokot túl a Veszprém-Balaton 2023 támogatásával mátrix és labirintus várta a kalandvágyókat, illetve a Verga Zrt. közreműködésével egy egész évben használható MOBO-pálya felavatására is sor került.

A versenyzés szempontjából kiválónak mondható időjárás és a különböző játékos programok mellett a fókusz mégiscsak a bajnoki megmérettetésen volt. Szombaton az egyéni hosszútávú országos bajnokság futamai zajlottak.

A Veszprémi Honvéd csapataA Veszprémi Honvéd csapata

A markáns domborzati idomokkal, helyenként mély völgyekkel, meredek domboldalakkal jellemezhető terepet nagyrészt jól futható gyertyános-bükkös szálerdő borítja, aminek köszönhetően nagyobb tempóra volt lehetőség, ám helyenként sűrűbb foltok nehezítették a haladást és a tájékozódást

– mondta el portálunknak Gaschler-Gyeviki Nóra, az egyesület sajtóreferense.

Több remek teljesítmény mellett megemlítendő, hogy Máramarosi Rita, aki az előző héten még a teljesen más felkészülést igénylő sprint Eb-n mutatott pazar formát, most (ifi létére) megszerezte első hosszútávú felnőtt bajnoki címét.

Vasárnap már kevesebb szintet, ám néhány trükkös pontot tartalmazó pályán csaphattak össze a háromfős csapatok, ahol a versenyformának megfelelően a gyorsaságnál nagyobb szerepe volt a taktikának. Rita az N18-as lányokkal duplázott, Wengrin Ágnes pedig N50-es bajnoki címét egészítette ki az N145-ös csapatgyőzelemmel, és aranyérmet szerzett az N14-es és F145-ös trió is.

Hosszútávú ob eredmények:

N20: 3. Engi Lilien
N21: 1. Máramarosi Rita
N50: 1. Wengrin Ágnes
N55: 3. Kaszásné Boa Ágnes
N70: 3. Wieder Ilona
N75: 3. Komár Béláné

F14: 3. Varsányi Ádám
F50: 1. Jari Ikaheimonen
F70: 2. Horváth Tivadar, 3. Bikki Sándor

Pontbegyűjtő csapat ob eredmények:

N14: 1. Barát Jázmin, Gaschler Janka, Heizer Alíz
N18: 1. Máramarosi Rita, Lantai Lili, Gaschler Emma
N145: 1. Wengrin Ágnes, Gaschler-Gyeviki Nóra, Kaszásné Boa Ágnes

F18: 2. Barát Miklós, Blaskó Benedek, Kovács Jeromos
F145: 1. Molnár Zoltán, Máramarosi István, Jari Ikaheimonen
F165: 2. Egei Tamás, Prill László, Vajda Zsolt

vehir.hu
további cikkek
Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Veszprémi Honvéd Sportegyesület Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Az elmúlt hétvégén rendezett veszprémi pétanque kupán több hazai triplett is indult: egy ezüstérmes pozíció mellett egy negyedik helyet zsebeltek be a VHSE. 2024. július 8. 13:02 Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.