Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
11°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
11°C

A tűzoltók is megemlékeztek a nemzeti ünnepről

2023. október 20. 12:43 // Forrás: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Nemzeti ünnepünk, október 23-a tiszteletére ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október huszadikán. A megemlékezésen kihirdették a miniszteri és főigazgatói elismerésben részesült munkatársakat is – számolt be honlapján a katasztrófavédelem.

A rendezvény elöljárója Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes volt. Ünnepi beszédet Jakab Tamás tűzoltó alezredes, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője mondott. „Erőt és reményt nem meríthetünk a kudarcból, a balsorsból, a sötétségből, csakis a büszkeségre okot adó pillanatokból. A nemzetre is igaz ez.” – kezdte megemlékező gondolatait a szónok. "A 67 évvel ezelőtti történések a jövőnek, egy szabad, szebb jövőnek szóltak", folytatta. "A forradalmárok történetét a világban ma is ismerik" – húzta alá megemlékezésében. Végezetül elmondta, hogy 1956. október 23-án a magyarok kivívták a szabadságot, amelynek emléke azóta is élteti hitünket a magyar nemzetben és az igazságban. 

Az ünnepi állománygyűlésen kihirdették a Belügyminisztériumban, illetve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon előző napon tartott megemlékezéseken elismerést átvett munkatársakat. 

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagyFotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

Nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Bónáné Csapó Erika tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humánszolgálat-vezetője részére miniszteri emléktárgy elismerést adott át.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó századossá Süketes János tűzoltó főhadnagyot, a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát.

A főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Nagyné Debreczeni Katalin rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság titkárnőjét.

vehir.hu
további cikkek
A béke hangja a legerősebb 1956 A béke hangja a legerősebb A decemberi veszprémi programok között hagyományosan jelen van egy megemlékezés, ami nem az adventi időszakhoz kapcsolódik, hanem a 20. századi magyar történelem egyik gyászos, mégis dicső eseményéhez. Pénteken Veszprémben is megemlékeztek a némi nőtüntetésről. 2023. december 9. 14:16 ,,A szavak törpék, a példák óriások” – az 1956-os deportáltakra emlékeztek közélet ,,A szavak törpék, a példák óriások” – az 1956-os deportáltakra emlékeztek Az 1956-os szabadságharc elhurcolt veszprémi résztvevőinek emlékére koszorúztak november 8-án a Vár utcában, a törvényszék falán található emléktáblánál.  A megemlékezésre a Veszprém Megyei Törvényszék, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pannon Egyetem várta az 56-os szervezetek képviselőit, a megemlékezőket és az eseményen jelenlévő, egykori 56-os deportáltat, Suri Kálmán nemzetőrt.   2023. november 9. 14:23 Emlékezzünk a hazaszeretetre, hőseinkre, az ártatlan áldozatokra! 1956 Emlékezzünk a hazaszeretetre, hőseinkre, az ártatlan áldozatokra! Ünnepi megemlékezéssel tisztelgett a FIDESZ-KDNP helyi szervezete az 1956-os forradalom leverésének évfordulóján Brusznyai Árpád és az ártatlanul elítélt áldozatok előtt szombaton. 2023. november 5. 13:21 Pannon Egyetem: kötelességünk az '56-os megemlékezés közélet Pannon Egyetem: kötelességünk az '56-os megemlékezés A Pannon Egyetem kedd délelőtt tartotta október 23-i megemlékezését. A szokásokhoz hűen, idén is emlékmenettel elevenítették fel az 1956-os forradalom és szabadságharc pontos részleteit. 2023. október 24. 14:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.