Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C

Csőgyártó gépet helyezett üzembe a Jáger-csoport

2023. október 20. 10:15 // Forrás: Borítókép: MTI/Vasvári Tamás
A cégcsoport életében fontos küldetés, hogy a mezőgazdaságban keletkező műanyag hulladékot képesek újrahasznosítani a gyártási folyamat során.

Öntözőrendszerhez használatos csövek gyártására alkalmas berendezést helyezett üzembe herendi telephelyén a Jáger-csoport. Az elmúlt évek változó időjárása miatt a talaj kiszáradása országszerte megfigyelhető, a vízhozam csökken, és az értékes erőforrással fegyelmezettebben kell gazdálkodni. Ezt teszi lehetővé a Jáger-csoport által előállított technológia, ami révén kevesebb vízzel is nagyobb hatékonysággal lehet öntözni. Az elmúlt években kidolgozták azt a technológiát is, ami révén újra fel lehet használni az elhasználódott műanyag csomagoló- és kötözőanyagokat. A Jáger csoport első, a körforgásos gazdaság irányába mutató szabadalmát 2013-ban jegyeztette be, azóta pedig sorra állnak elő újabb innovatív fejlesztéseikkel. 

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője rámutatott: ma már több mint 180 embert foglalkoztat és nyolcmilliárdos bevételt tud magáénak a Jáger csoport Csatári László hozzáállásának és iránymutatásának köszönhetően. A cégcsoport vezetője a társadalmi szerepvállalásban is példamutató – méltatta a parlamenti képviselő az üzletembert, aki aztán maga is felszólalt.

Csatári elmondta: ha lehajolunk a hulladékért és abból új terméket hozunk létre, azzal gazdagítjuk a gazdaságot, a befektetett pénz megsokszorozódva tér vissza hozzánk. Rámutatott: az ipar önmagában nem elég, szükség van a mezőgazdaságra, a két terület összefogásából csodák születnek. 

Amikor idejön az ember, mindig egy újabb csodát lát – fűzte tovább a gondolatot Nagy István agrárminiszter. Hozzátette: a sikerhez kell egy jó ember, akinek vannak jó ötletei, és ezekből kézzel fogható valóságot tud teremteni – méltatta a miniszter Csatárit. Kijelentette: mérföldkő lenne a természetvédelemben, ha nem keletkezne új hulladék, mert képesek lennénk mindent újra felhasználni. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental technológiai vállalat veszprémi gyára idén két kategóriában jutott a döntőbe, valamint elnyerte „Az év gyártási/termelési projektje” kategória díját is, míg a cég budapesti telephelye az elmúlt évtizedben nyújtott teljesítményéért jubileumi oklevélben részesült – közölte közleményében a vállalat. 2024. május 31. 13:00 Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést gazdaság Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést Mit várhatnak a jövőtől a vállalkozások? Ebben a témában szervezett rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Veszprémben kedden. 2024. május 29. 11:35 Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2024. május 15. 10:30 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. 2024. május 13. 22:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.