Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csőgyártó gépet helyezett üzembe a Jáger-csoport

2023. október 20. 10:15 // Forrás: Borítókép: MTI/Vasvári Tamás
A cégcsoport életében fontos küldetés, hogy a mezőgazdaságban keletkező műanyag hulladékot képesek újrahasznosítani a gyártási folyamat során.

Öntözőrendszerhez használatos csövek gyártására alkalmas berendezést helyezett üzembe herendi telephelyén a Jáger-csoport. Az elmúlt évek változó időjárása miatt a talaj kiszáradása országszerte megfigyelhető, a vízhozam csökken, és az értékes erőforrással fegyelmezettebben kell gazdálkodni. Ezt teszi lehetővé a Jáger-csoport által előállított technológia, ami révén kevesebb vízzel is nagyobb hatékonysággal lehet öntözni. Az elmúlt években kidolgozták azt a technológiát is, ami révén újra fel lehet használni az elhasználódott műanyag csomagoló- és kötözőanyagokat. A Jáger csoport első, a körforgásos gazdaság irányába mutató szabadalmát 2013-ban jegyeztette be, azóta pedig sorra állnak elő újabb innovatív fejlesztéseikkel. 

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője rámutatott: ma már több mint 180 embert foglalkoztat és nyolcmilliárdos bevételt tud magáénak a Jáger csoport Csatári László hozzáállásának és iránymutatásának köszönhetően. A cégcsoport vezetője a társadalmi szerepvállalásban is példamutató – méltatta a parlamenti képviselő az üzletembert, aki aztán maga is felszólalt.

Csatári elmondta: ha lehajolunk a hulladékért és abból új terméket hozunk létre, azzal gazdagítjuk a gazdaságot, a befektetett pénz megsokszorozódva tér vissza hozzánk. Rámutatott: az ipar önmagában nem elég, szükség van a mezőgazdaságra, a két terület összefogásából csodák születnek. 

Amikor idejön az ember, mindig egy újabb csodát lát – fűzte tovább a gondolatot Nagy István agrárminiszter. Hozzátette: a sikerhez kell egy jó ember, akinek vannak jó ötletei, és ezekből kézzel fogható valóságot tud teremteni – méltatta a miniszter Csatárit. Kijelentette: mérföldkő lenne a természetvédelemben, ha nem keletkezne új hulladék, mert képesek lennénk mindent újra felhasználni. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. Kilátásba helyezte a magyar gyermekvédelmi rendszer megerősítését, beszélt Magyarország zöldátállásáról, és arról is, hogy a parlament a tavaszi ülésszak kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását. A '23-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni", az eredményekkel "nem lehetünk elégedetlenek" - jelentette ki Orbán. 2024. február 17. 17:44 Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? gazdaság Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? Veszprém bevételének több, mint negyedét a helyi adókból befolyt pénzek teszik ki 2024-ben, az önkormányzat mégsem emelte meg a helyi adókat és tudomásunk szerint nem is tervez ilyet. Valójában egy egyszerű matekpélda választ ad a miértre, ami mögött viszont már egy minden mindennel összefüggő rendszer képe jelenik meg. 2024. február 15. 16:09 Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Először osztották ki hazánkban az Agrármarketing-díjat, melyre több kategóriában pályázhatott az agrárvilág szinte összes szereplője.  Az arany minősítésű díjat egy veszprémi családi vállalkozás, a Greenman Kft. vihette el azzal, hogy rövid idő alatt sikerült igazi “love branddé” válnia a testimonial marketing révén: kommunikációjában átadta a szót a vásárlóinak. A díj átadására az Év Agrárembere 10. jubileumi ünnepségén került sor. 2024. február 12. 12:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.