Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C

Mi szükséges egy villanypásztor telepítéséhez?

2023. október 19. 9:08

Ha villanypásztort szeretne valaki, akkor két lehetősége van: megbíz egy ezzel foglalkozó céget, vagy maga rendeli meg a szükséges komponenseket és saját kezűleg telepíti is őket. Aki szeretne megtakarítani némi pénzt, az nyugodtan választhatja a második opciót, hiszen egy villanypásztor telepítéséhez semmilyen különleges képzésre nincs szükség.

Villanypásztor, villanypásztorkaró, villanypásztor szigetelő, villanypásztor trafó, villanypásztor szalag, villanypásztor vezeték az AnivetDirect webáruházából kényelmesen megrendelhető. A következőkben bemutatjuk, hogy mire kell ügyelni!

Erre kell odafigyelni a tervezésnél

Mindenképpen érdemes időt szánni a pontos tervezésre, mert így nagyon sok pénzt és energiát lehet megtakarítani. Az első lépés az, hogy válasszuk ki a megfelelő területet. Figyelembe kell venni a környezeti adottságokat, ezek közé tartozik a növényzet, a talaj sajátosságai és az időjárás.

Ezek a tényezők közvetlen kihatást gyakorolhatnak a villanypásztorok alkatrészeinek élettartamára és a rendszer hatékonyságára. Fel kell mérni, hogy van-e áramforrás vagy más alternatív energiaforrás a villanypásztor üzemeltetéséhez. Ha az adott területre nincs bekötve a villany, akkor napelemmel vagy akkumulátorral történő működtetés is szóba jöhet. Lényeges a megfelelő földelés is.

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állatok mozgását szeretnénk kordában tartani a villanypásztor segítségével. A rendszer megfelelő kialakításához tudni kell, hogy milyen magasra tudnak ugrani az állatok, és hogy mennyire leleményesek, ha egy kerítésen történő átjutásról van szó. Ez állatfajonként eltérő.

Fókuszban a biztonság és a fenntarthatóság

A villanypásztornak nem csak hatékonynak, hanem biztonságosnak is kell lennie. Meg kell előzni a baleseteket, ügyelni kell az emberek, állatok testi épségére egyaránt. Nem szabad, hogy az állatok túl nagy áramütésnek legyenek kitéve, amennyiben hozzáérnek a vezetékekhez.

A villanypásztor karbantartására ugyancsak hangsúlyt kell fektetni, már csak biztonsági okokból is. Mindig úgy kell elhelyezni a vezérlőegységeket és a többi komponenst is, hogy hozzájuk lehessen férni. A rendelkezésre álló anyagi forrás szintén nem elhanyagolható szempont a tervezés során.

A villanypásztor beszerzése

Ahogy azt már említettük, az AnivetDirect webáruházából mindent meg lehet rendelni, amire csak szükség van egy villanypásztorrendszer kialakításához és telepítéséhez. Ebben a webshopban kizárólag minőségi és megbízható termékeket árusítanak.

Vezetékek és szalagok esetében nem csak a hossz, hanem a vastagság is fontos. Nagyobb testű állatok esetén vastagabb vezetéket kell használni. Amennyiben nincs, amihez rögzíteni lehetne a vezetékeket és szalagokat, akkor villanypásztorkaróval lehet ezt megoldani. Ezeknek kellő magasságúaknak kell lenniük.

A további alkatrészek beszerzésével és telepítésével kapcsolatos tudnivalókat megtalálhatja a fent említett webáruház oldalán.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.