Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C

Közterületen is indulhat a játék!

2023. október 19. 9:02

A közterek, a parkok a települések jellegzetes, meghatározó elemei az épületek után. A fákon, növényeken túl egy esztétikus, a környezetbe illő, kényelmes padra leülni jó érzést kelt mindenkiben. Az olyan közterületen elhelyezett, szabadtéri sportolás lehetőségét megteremtő eszközök, mint egy ping-pong asztal vagy sakkasztal, egészen felbecsülhetetlen értékkel bír az ott élőknek, és persze az átutazóknak is örömet okoznak.

Szabadtéri bútorokkal, eszközökkel a közösségi életért 

A közösségi élet megteremtését, a környezet és az ember kapcsolatát erősítik a Játéksportnál kapható közterületi bútorok és eszközök. Mind a fiatalokat, mind az idősebb korosztályt is “meg lehet fogni” olyan tárgyakkal, alkalmatosságokkal, melyekhez nemcsak egyénileg, hanem csoportosan, akár meglévő baráti körként is örömmel csatlakozhatnak. 

Egy idilli világban a közterületeken, parkokban elhelyezett asztaloknál, padoknál jókedvűen beszélgető embereket látnánk és sok-sok fiatalt, akik csocsó- és sakkasztaloknál játszanának, és délutánonként suli után már várják a visszavágó meccset. Tennék mindezt a céltalan csavargás, vagy az online játékokkal való foglalatoskodás helyett.

Aktív sport szabadtéri hozzávalókkal

Ezek az elképzelések mostanság már egyáltalán nem idegenek, ugyanis rengeteg csodaszép kültéri bútort és sporteszközt láthatunk. Ezekkel a kellékekkel újra teret adhatunk még annak is, hogy fiatalok, gyerekek spontán tehessék próbára rátermettségüket olyan sportágakban, amelyekkel egyébként más lehetőség híján soha nem tettek volna kísérletet. 

Előfordulhat, hogy egy tornaórán a kötelező körök lefutása után a testnevelő a parkban található eszközök bevonásával színesíti a repertoárt, és példának okáért megismerteti a gyerekeket a teqballal, ami idehaza még igazi kuriózumnak számít. De még az is elképzelhető, hogy a jövő ping-pong vagy teqball bajnokai egy parkban sétálgatva, beszélgetve találnak rá az éppen hozzájuk legjobban passzoló sporttevékenységhez.

Kialakítás

Természetesen ezek a kültéri pihenésre és sportolásra szánt alkalmatosságok úgy kerültek kialakításra, hogy ellenálljanak a kedvezőtlen természeti behatásoknak, valamint a vandalizmusnak is. Egyedi, esztétikus kialakításukkal bármilyen helyen optimálisak: iskolákban, tereken, parkokban, városközpontokban is megállják a helyüket. Jellemzően antracit betonból vagy egy darabból öntött betonból állnak. A nagy szilárdságú, strapabíró eszközök speciális bevonattal vannak ellátva, alkatrészeik általában rozsdamentes acélból készülnek, melynek köszönhetően ellenállnak az időjárási körülményeknek. 

A kültéri kellékek nagyszerű társaink a szabadban, akár pihenésről, akár sportolásról vagy éppen szórakozásról van szó. Közösségmegtartó erejük kiemelkedő.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.