Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

Csökkentse cége energiafelhasználását energiamonitoringgal

2023. október 17. 13:16

Az energiamonitoring kiváló módja annak, hogy cégünk energiafelhasználását csökkentsük. Ezzel nemcsak a fenntarthatóság miatt érdemes foglalkozni, de az egyre növekvő árak és a biztonságos üzemelés garantálása is fontos szempont.

Akár közel felére is csökkenthető az energiafelhasználás!

Vannak olyan iparágak és vállalatok, ahol radikálisan le lehet csökkenteni a fogyasztást. Ez olyan tapasztalt piaci szereplőkkel érhető el, akikkel együttműködve maximálisan ki lehet használni a már megszerzett tudásukat, egyúttal a piaci és technológiai lehetőségeket.

Nem csak az energiafelhasználás csökkentésére kell gondolni. Az üzemeltetési és gyártási költségmegtakarítás, a csökkenő selejtszám, az egyre kevesebb CO2 kibocsátás is segíteni fog a célunk elérésben.

Mindezt természetesen egy felméréssel kell kezdenünk. Jó választás erre az EnergyHub energetikai auditja. Ezzel tökéletesen feltérképezhetőek a gyenge pontok, a fejlesztendő területek, azok a lehetőségek, melyek segíteni fognak elérni a célunkat.

Hogyan érdemes energiamonitoring rendszert kialakítani?

A már említett auditnak köszönhetően meglesznek azok a gyenge pontok, ahol jelentős javulás érhető el. Ezekre nagy hangsúlyt fektetve kell elkezdeni a beruházásokat, majd képíteni és fenntartani egy monitoring rendszert. Így hosszú távon biztosítható lesz a maximális megtakarítás, egyúttal a folyamatos kontroll is.

Ha az EnergyHubhoz hasonló tapasztalt cégekkel dolgozunk együtt, akkor tőlük teljes körű megoldásokat kapunk. Nemcsak auditot, hanem egy komplett megoldási és cselekvési tervet. Ezenfelül segítségünkre lesznek a 100%-os jogszabályi megfelelésben, valamint a beruházások anyagi forrásának előteremtésében is.

A beruházásokat követően egy olyan energiamonitoring rendszert kapunk, mely még a mesterséges intelligenciát is segítségül hívja a leghatékonyabb működés biztosítása érdekében. Ennek segítségével az adatokból láthatóvá és előrejelezhetővé válnak az esetleges meghibásodások és a normál működéstől való eltérések.

A rendszer által készített mérések természetesen úgy lesznek kialakítva, hogy azok megfeleljenek a TAO (energiahatékonysági társasági adókedvezmény) és az EKR (energiahatékonysági kötelezettségi rendszer) igénybevételéhez támasztott követelményeknek.

Fontos a rugalmasság, a bővíthetőség és az azonnali beavatkozás lehetőségének biztosítása. Így ha bármi rendellenességgel találkozunk akár egy anomáliát jelző értesítés miatt, akár mi magunk tapasztalunk valamit, gyorsan módosíthatunk bármin. Amennyiben bővül az üzem, módosításokra kerül sor, akkor pedig fontos, hogy biztosított legyen a monitoring rendszer további fenntartása.

Az ügyfélbarát felhasználást garantálandó egyetlen, online is elérhető felületet kell megalkotni, ahol a fő- és almérők adataihoz is hozzá lehet férni.

Gondoljunk a jövőre!

Aki kiépítt egy ilyen rendszert, az előrelátó, és biztosítani kívánja a cég stabilitását a jövőben is.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.