Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
23°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
23°C

Fel sem fogtuk az előzőt, negyedszer is világcsúcsot döntött Csonka Anikó!

2023. október 16. 9:17
Néhány héttel azt követően, hogy harmadik alkalommal is megdöntötte saját világcsúcsát, Csonka Anikó ismét túlszárnyalta önmagát: 162,5 kg holtsúlyt felhúzva a GPC szervezetnél is világcsúccsal lett világbajnok.

A közelmúltban már beszámoltunk róla, hogy Csonka Anikó 160 kilogramm holtsúlyt húzott fel a Bécsben rendezett WUAP világbajnokságon, amellyel nemcsak a címét védte meg, hanem a korábbi csúcsát (150 kg) is jócskán felülmúlta.

A veszprémi erőemelőre várt még egy nemzetközi próbatétel a naptári évben: az október 9-15. között Kiskunfélegyházán rendezett GPC világbajnokságra is a győzelem és újabb csúcsdöntés reményében utazott el.

Csonka Anikó és edzője, Kupcsik LászlóCsonka Anikó és edzője, Kupcsik László

A mezőny ezúttal is hihetetlen kemény volt masters kategóriában, -67,5 kilogrammban: Csonka egészen az utolsó sorozatig holtversenyben állt a brit Lesley Thomassal. Miután a veszprémi erőemelő a mérlegelésnél könnyebb volt riválisánál, a vb-címet így is megnyerte volna, ám Anikó nem elégedett meg ennyivel.

Ismét színpadra lépve 162,5 kg holtsúlyt húzott fel, amellyel a világcsúcsát is megdöntötte sorozatban negyedik alkalommal.

A veszprémi erőemelő az eredményhirdetés során a második helyen végzett brit Lesley Thomast is felhúzta maga mellé a dobogó legfelső fokára: együtt ünnepelték a történelmi sikert.

Az újabb világbajnoki cím megszerzését követően a szervezet technikai igazgatója is gratulált Csonka Anikónak, aki portálunk megkeresésére köszönetet mondott edzőjének, Kupcsik Lászlónak és szponzorának, az Ada-Alumínium Kft.-nek.

Simon Dani
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.