Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C

Év Sportolója Gála: január 8-án lesz a díjátadó az Operaházban

2023. október 11. 13:57 // Forrás: MTI
Január 8-án kerül sor a Magyar Állami Operaházban az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálára.

A rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója közölte, azután, hogy az esemény az idén átköltözött korábbi "otthonából", a Nemzeti Színházból, jövőre még jobb rendezésre törekednek.

"Nagy megtiszteltetés, hogy ismét ebben az 1884-ben megnyílt épületben ünnepelhetjük a bajnokok bajnokait" - fejtette ki.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságának tagja felidézte, hogy 2004-ben, azaz a jövő évihez képest húsz évvel ezelőtt járt először Év Sportolója Gálán.

"Voltam díjazott és meghívott is, januárban pedig díjátadóként szeretnék közreműködni a magyar sport ünnepén, az éves sportteljesítmények megkoronázásán" - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadója, aki háromszor vette át az év legjobbjának járó elismerést. "2024-et a párizsi olimpia határozza meg, és az év a díjátadóval robban majd be" - fűzte hozzá.

 Kozák Luca és Milák Kristóf a 2022-es év legjobb sportolójának járó díjjal - Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív) Kozák Luca és Milák Kristóf a 2022-es év legjobb sportolójának járó díjjal - Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke emlékeztetett arra, hogy az esztendő legjobb sportolóinak megválasztása 1958 óta zajlik megszakítás nélkül, és jelenleg a 66. eseményre készülnek.

"A világjárvány és a háború óta jobban értékeljük az ilyen rendezvényeket, amelyek sorozatát a Covid sem tudta megszakítani. Szerepelt már a gálán Carl Lewis, Szeles Mónika, Fabio Capello vagy Mark Spitz, és most is azon dolgozunk, hogy neves vendégeket köszönthessünk" - jelentette ki az MSÚSZ elnöke, hozzátéve, legitimmé teszi a szavazást, hogy évek óta több mint 400 sportújságíró vesz részt az online voksoláson.    

A kategóriánként 10 jelöltet az MSÚSZ elnöksége állítja össze, aztán indul a szavazás és nagyjából a gála előtt tíz nappal hozzák majd nyilvánosságra az első három helyezett nevét minden kategóriában.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója hangsúlyozta, az M4 Sportnak az a küldetése, hogy bemutassa a magyar sportsikereket.

"Nemcsak közvetíteni jó ezeket, hanem felidézni is jó őket, és már a legjobbak tízes listájára felkerülni is óriási teljesítmény. Természetesen a mi szemünkben mindenki bajnok, aki eljut ide" - emelte ki Székely Dávid. "A közvetítésünk január 8-án 19.30 órakor kezdődik a vörös szőnyegről, majd este nyolckor indul a 120 perces program. Az m4sport.hu oldalon a közönség szavazhat majd az év sportpillanatáról, amelyet a gálán is felidézünk. A magyar férfi vízilabda-válogatott ugyanazon a napon csoportmeccset vív Olaszországgal az Európa-bajnokságon, de várhatóan nem fog egymással ütközni a két esemény" - jelentette be a közmédia sportcsatornájának igazgatója.

vehir.hu
további cikkek
Körte vagy alma? Erről jut eszembe… Körte vagy alma? Mindig számos vitára ad okot az év legjobb sportolója és csapata választás, ám az idei eredményhirdetés kommentálása minden korábbin túltesz. 2024. január 11. 9:32 M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes A férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választotta meg a 2023-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). 2024. január 8. 22:33 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Illusztris díszvendégek és új programelemek színesítik majd hétfő este az Operaházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év Sportolója Gálát, amelyen a 2023-as esztendő legjobb sportolóit és edzőit díjazzák majd. 2024. január 5. 14:24 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba A férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, míg a nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 66. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. 2023. december 28. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.