Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az ország és benne Veszprém is megmozdult az állatvédelmi témahéten

2023. október 6. 22:39
Több kreatív megoldással is lehetett találkozni Veszprémben az állatvédelmi témahét során, de közben átadták az ország kutyabarát vasútállomását is ugyanitt.

A tavalyi nagy érdeklődés után idén ismét meghirdette Ovádi Péter, állatvédelmi kormánybiztos azt a tematikus témahetet, amikor az országban egy héten keresztül több programon keresztül hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Ennek keretében idén a fővárosban Állatvédelmi pikniket is szerveztek, de a vidéki városok és falvak sem maradtak ki az eseménysorozatból.

Az állatvédelmi koncepció egyik pillére - aminek kidolgozása szintén a veszprémi politikus, Ovádi Péter feladata volt még miniszteri biztosként – a jövő generációjára való építkezés. Ahogy a mottójukban is állt: a jövő állatvédői a mai osztálytermekben nőnek fel.

Éppen ezért a témahét során számos iskola és óvoda is bekapcsolódott a programokba, köszönhetően a pedagógusoknak, akik aktívan érdeklődtek a felhívások iránt.

A veszprémi Ringató Óvodában például egy élőképet rajzoltak a gyerekek, ami madártávlatból egy bagoly arcát formázta.

Az állatkert a témahéthez és az október 4-ei Állatok világnapjához kapcsolódóan egy szimbolikus együttműködéssel állt ki.

„Mivel az állatok védelme szorosan összekapcsolódik a környezetvédelemmel, ennek apropóján szeretnénk Nektek bemutatni Veszprém egyik legújabb fejlesztését, a V-bikeot. A bicikli az egyik legjobb környezetbarát közlekedési alternatíva, ha lecserélnétek az autót és mivel a Fejes-völgyi bejáratunk közelében már V-bike dokkoló is van, pillanatok alatt el tudtok vele jutni az állatkertig. Mi is kipróbáltuk, kis barátainkkal együtt, és azt kell mondanunk, imádjuk!” – írták a Facebook-on közzétett bejegyzésükben.

Szintén az állatkert szervezte meg a világnap alkalmából az immáron hagyományos vetélkedőjét a helyi gyermekeknek, nem titkoltak edukációs és ismeretterjesztő céllal.

A szerencsés együttállásnak köszönhetően éppen a tematikus héten ért véget a veszprémi vasútállomás feljújítása, ami az első állatbarát állomás lett az országban. Hogy miért, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.