Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyenesen a Bundestagból jöttek vendégek Veszprémbe

2023. október 5. 14:54
Négy német CDU-s politikus látogatott Veszprémbe szerdán, akik a német döntéshozatal turisztikai bizottságában számolnak majd be az itt tapasztaltakról.

Berlinben a Bundestag – ami betudható a német országgyűlésnek – bizottsági szinten is foglalkozik azzal, hogy a németek mely európai országokba és azon belül mely régiókba utaznak szívesen. Ezek között pedig Ausztria mellett kiemelt helyet foglal el Magyarország és a Balaton térsége.

Szerdán ennek a bizottságnak négy CDU-s (Kereszténydemokrata Unió Németország párt) képviselője - Anja Karliczek, Michael Donth, Kerstin Vieregge, Michael Haese - látogatott Veszprémbe, ahol először Porga Gyula polgármesterrel, valamint az EKF képviselőivel találkoztak egy munkaebéd keretében, majd körbejárták a várost, ahol elsősorban a kulturális főváros évében megvalósított fejlesztésekre voltak kíváncsiak.

Portálunknak sikerült beszélni a veszprémi polgármesterrel a találkozó szünetében, ő elárulta, hogy többek közt arra próbálták német kollégáik figyelmét ráirányítani, hogy Veszprém, de inkább tágabb értelemben a Bakony-Balaton térsége már régen nem egy szezonális turisztikai desztináció, sokkal inkább kínál tizenkét hónapos élményt.

„Ez egy kultúrtáj, ahol az év különböző szakaszaiban mindig máson van a hangsúly, de olyan, hogy holtszezon már nem létezik. – fogalmazott Porga Gyula.

A találkozó háttérről megtudtuk azt is, hogy látogatást a németek kezdeményezték, mert fontos volt számukra, hogy személyesen és első kézből tájékozódjanak az Európa Kulturális Főváros programról és annak hosszú távú hatásáról a németek egyik kedvenc üdülőrégiójában.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.