Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csonka Anikó harmadszor döntötte meg a saját világcsúcsát

2023. október 4. 7:39
A veszprémi erőemelő hölgy 160 kilogramm holtsúlyt húzott fel a Bécsben rendezett világbajnokságon, amellyel nemcsak a címét védte meg, hanem a korábbi csúcsát is túlszárnyalta.

Szeptember végén Ausztria fővárosa, Bécs biztosított otthont a WUAP szervezet erőemelő világbajnokságának, amelyen mások mellett a veszprémi Csonka Anikó is bizonyíthatott.

A hétköznapokon tanárként tevékenykedő versenyző címvédőként és világcsúcstartóként szállt harcba masters kategóriában, -67,5 kilogrammban. Anikónak ezúttal sem akadt nehéz dolga: a korábbi csúcsát (150 kg) jócskán túlszárnyalva, 160 kg holtsúlyt felhúzva úgy nyerte meg a nemzetközi derbit, hogy közben harmadik alkalommal döntötte meg a saját világcsúcsát.

Csonka Anikó újabb világcsúccsal védte meg a világbajnoki címét!Csonka Anikó újabb világcsúccsal védte meg a világbajnoki címét!

A sportoló szerényen, de annál boldogabban azt nyilatkozta portálunknak, hogy edzője, Kupcsik László és a szerettei odafigyelése nélkül esélye sem lett volna a címvédésre. Hozzátette, a veszprémi Ada-Alumínium Kft.-nek szintén köszönettel tartozik a töretlen támogatásért.

Csonka Anikó legközelebb másik világszervezet, a GPC versenyén bizonyíthat majd, amelyet október 9-15. között Kiskunfélegyházán rendeznek. A sportoló annyit elárult számunkra, a motivációja továbbra is szüntelen, ahogy eddig, ezt követően is napról napra bizonyítani akar.

Simon Dani
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.