Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi projektekkel ismerkedhettek a jövő építészei

2023. október 4. 10:49
Szakmai napot rendeztek a Táncsics Mihály Technikumban kedden az építészet világnapja alkalmából.

A Táncsicsban közel negyven éve oktatnak építész technikusokat, a világnaphoz kötődő rendezvényt pedig 2018 óta rendezik meg, az idei az ötödik alkalom – tudtuk meg Tölgyesi Ákostól, a munkaközösség vezetőjétől. Az iskola jó kapcsolatot ápol a kamarákkal, a fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum pedig lehetővé teszi, hogy az intézmény befogadója legyen a programnak, amely során a szakma aktív szereplői, köztük az iskola egykori tanulói és mesterei előadásokat tarthassanak. 

Az idei program középpontjában az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó veszprémi beruházások álltak, a Veszprém 2030 Kft. építkezései és a várfelújítás révén az érsekség épületeinek megújítása adta a délelőtti blokk gerincét. Délután a Balaton-felvidék és Veszprém megye épített örökségének megőrzése és megújítása került a fókuszba. 

Az eseményen Brányi Mária alpolgármester is köszöntötte a résztvevő fiatalokat. Rámutatott: Veszprém és Győr az a két város, amely a KSH tanulmánya szerint a legmagasabb életminőséget biztosítják lakóiknak Magyarországon. Az alpolgármester szerint ebben nagy szerepe van a műszaki értelmiségnek, az építészeknek, mérnököknek, akik aktívan alakítják a környezetünket. A folyamat annak idején a Séd-völgy felújításával kezdődött, ami mára népszerű szabadidős célpontjává vált a veszprémi családoknak. Az elmúlt tizenöt év munkáját szépen keretbe foglalta a közelmúltban átadott hasonló nagy zöldterületi fejlesztés, az Erzsébet-liget átalakítása. Látható, hogy a korábban parkolóként használt terület megtelt élettel, használják az emberek. Az alpolgármester megjegyezte: a korábbi korszakokból jó örökséget hagytak ránk, és nekünk is jól kell bánnunk a minket körülvevő értékekkel. Az építészeknek ebben hihetetlen lehetőségeik és egyben felelősségük is van. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22 Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. tegnap 13:49 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. tegnap 11:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.