Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C

Veszprémi projektekkel ismerkedhettek a jövő építészei

2023. október 4. 10:49
Szakmai napot rendeztek a Táncsics Mihály Technikumban kedden az építészet világnapja alkalmából.

A Táncsicsban közel negyven éve oktatnak építész technikusokat, a világnaphoz kötődő rendezvényt pedig 2018 óta rendezik meg, az idei az ötödik alkalom – tudtuk meg Tölgyesi Ákostól, a munkaközösség vezetőjétől. Az iskola jó kapcsolatot ápol a kamarákkal, a fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum pedig lehetővé teszi, hogy az intézmény befogadója legyen a programnak, amely során a szakma aktív szereplői, köztük az iskola egykori tanulói és mesterei előadásokat tarthassanak. 

Az idei program középpontjában az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó veszprémi beruházások álltak, a Veszprém 2030 Kft. építkezései és a várfelújítás révén az érsekség épületeinek megújítása adta a délelőtti blokk gerincét. Délután a Balaton-felvidék és Veszprém megye épített örökségének megőrzése és megújítása került a fókuszba. 

Az eseményen Brányi Mária alpolgármester is köszöntötte a résztvevő fiatalokat. Rámutatott: Veszprém és Győr az a két város, amely a KSH tanulmánya szerint a legmagasabb életminőséget biztosítják lakóiknak Magyarországon. Az alpolgármester szerint ebben nagy szerepe van a műszaki értelmiségnek, az építészeknek, mérnököknek, akik aktívan alakítják a környezetünket. A folyamat annak idején a Séd-völgy felújításával kezdődött, ami mára népszerű szabadidős célpontjává vált a veszprémi családoknak. Az elmúlt tizenöt év munkáját szépen keretbe foglalta a közelmúltban átadott hasonló nagy zöldterületi fejlesztés, az Erzsébet-liget átalakítása. Látható, hogy a korábban parkolóként használt terület megtelt élettel, használják az emberek. Az alpolgármester megjegyezte: a korábbi korszakokból jó örökséget hagytak ránk, és nekünk is jól kell bánnunk a minket körülvevő értékekkel. Az építészeknek ebben hihetetlen lehetőségeik és egyben felelősségük is van. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.