Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A vártnál is nagyobb siker volt az állatvédelmi piknik

2023. október 2. 15:17 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
A becslések szerint több ezer ember vett részt az idei Állatvédelmi Témahét nyitóeseményén Budapesten.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos köszöntő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy kizárólag széleskörű társadalmi összefogással lehetséges az állatvédelem fejlesztése, erősítése Magyarországon, ennek kézzelfogható példája az első ízben megrendezett Állatvédelmi Piknik. Az Erzsébet téren 2023. szeptember 30-án csaknem 30 kitelepülő szervezettel találkozhattak az érdeklődők, látványos bemutatókra, interaktív állatvédelmi játékokra került sor, illetve közéleti személyiségek részvételével zajló Állattartó Öttusán és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozásán is részt lehetett venni. 2023. október másodika és tizenötödike között kerül sor a másodízben megrendezett Állatvédelmi Témahétre, amelyre idén már 1850 oktatási intézmény és 245.000 gyermek regisztrált. A szombati rendezvény fő támogatói a Lounge Group, a Visual Europe Group és a TV2 Csoport voltak.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az Alapítvány a fenntartható állatvédelmet támogatja, ami jó az embernek, jó az állatnak és a gazdasági szempontokra is figyelemmel van. Véleménye szerint a Piknik felfogható állatvédelmi seregszemleként, azonban az is biztos, hogy az Erzsébet téren megjelent nagyszámú partnerszervezetnél is sokkal több szervezet csatlakozott az elmúlt időszakban az állatvédelmi összefogáshoz.

A Piknik nagyszínpadán Ovádi Péter, Vetter Szilvia és Kun-Gazda Péter, Belváros-Lipótváros önkormányzati képviselőjének köszöntőjét követően az Országos Polgárőr Szövetség „Öt állati szabadság” címet viselő fotópályázatának díjátadójára került sor, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott keresőkutyás bemutatót. Ezt követte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzügyőr Népzenei együttes műsora, a BM Katasztrófavédelem Mentőkutyás Szolgálat kutyás bemutatója, az Országos Polgárőr Szövetség kutyás bemutatója, a Sukorói Vadmadárkórház bemutatója. A közéleti személyiségek részvételével megrendezett Állattartó Öttusa és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozása is nagy sikert aratott. Az estét az Akela Kutyaiskola kutyás bemutatója és a Shake It zenei formáció zárta, a moderátorok – időrendben – Váczi Gergő, Petrus Krisztina, Iszak Eszter és Orosz Barbara voltak.

Az Állatvédelmi Témahét célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára, és emellett ösztönözze a szülőket és pedagógusokat arra, hogy aktívan részt vegyenek az állatvédelmi szemléletformálásban. Az állatok iránti empátia fejlődése segíti a gyermeket abban, hogy megtanuljanak tisztelettel és gondoskodással fordulni más élőlények felé. Ez az együttérző hozzáállás nemcsak az állatokkal való kapcsolatot, hanem az emberi kapcsolatokat is erősíti. Az Állatvédelmi Témahét számos interaktív foglalkozást, workshopot, előadást és játékos tevékenységet kínál minden korosztálynak. A szervezők által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják. Az Állatvédelmi Témahét keretein belül a regisztrált oktatási intézmények letölthető óratervekhez, projekttervekhez, online tanórákhoz, külső programokhoz, kihívásokhoz és online pedagógus továbbképzésekhez férnek hozzá. Az Állatvédelmi Témahétre szülők, bölcsődék, óvodák, általános iskolák, középiskolák, egyéb oktatási intézmények és gyermekotthonok regisztrálhatnak 2023. október 2-ig a https://allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.

vehir.hu
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.