Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C

A vártnál is nagyobb siker volt az állatvédelmi piknik

2023. október 2. 15:17 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
A becslések szerint több ezer ember vett részt az idei Állatvédelmi Témahét nyitóeseményén Budapesten.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos köszöntő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy kizárólag széleskörű társadalmi összefogással lehetséges az állatvédelem fejlesztése, erősítése Magyarországon, ennek kézzelfogható példája az első ízben megrendezett Állatvédelmi Piknik. Az Erzsébet téren 2023. szeptember 30-án csaknem 30 kitelepülő szervezettel találkozhattak az érdeklődők, látványos bemutatókra, interaktív állatvédelmi játékokra került sor, illetve közéleti személyiségek részvételével zajló Állattartó Öttusán és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozásán is részt lehetett venni. 2023. október másodika és tizenötödike között kerül sor a másodízben megrendezett Állatvédelmi Témahétre, amelyre idén már 1850 oktatási intézmény és 245.000 gyermek regisztrált. A szombati rendezvény fő támogatói a Lounge Group, a Visual Europe Group és a TV2 Csoport voltak.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az Alapítvány a fenntartható állatvédelmet támogatja, ami jó az embernek, jó az állatnak és a gazdasági szempontokra is figyelemmel van. Véleménye szerint a Piknik felfogható állatvédelmi seregszemleként, azonban az is biztos, hogy az Erzsébet téren megjelent nagyszámú partnerszervezetnél is sokkal több szervezet csatlakozott az elmúlt időszakban az állatvédelmi összefogáshoz.

A Piknik nagyszínpadán Ovádi Péter, Vetter Szilvia és Kun-Gazda Péter, Belváros-Lipótváros önkormányzati képviselőjének köszöntőjét követően az Országos Polgárőr Szövetség „Öt állati szabadság” címet viselő fotópályázatának díjátadójára került sor, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott keresőkutyás bemutatót. Ezt követte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzügyőr Népzenei együttes műsora, a BM Katasztrófavédelem Mentőkutyás Szolgálat kutyás bemutatója, az Országos Polgárőr Szövetség kutyás bemutatója, a Sukorói Vadmadárkórház bemutatója. A közéleti személyiségek részvételével megrendezett Állattartó Öttusa és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozása is nagy sikert aratott. Az estét az Akela Kutyaiskola kutyás bemutatója és a Shake It zenei formáció zárta, a moderátorok – időrendben – Váczi Gergő, Petrus Krisztina, Iszak Eszter és Orosz Barbara voltak.

Az Állatvédelmi Témahét célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára, és emellett ösztönözze a szülőket és pedagógusokat arra, hogy aktívan részt vegyenek az állatvédelmi szemléletformálásban. Az állatok iránti empátia fejlődése segíti a gyermeket abban, hogy megtanuljanak tisztelettel és gondoskodással fordulni más élőlények felé. Ez az együttérző hozzáállás nemcsak az állatokkal való kapcsolatot, hanem az emberi kapcsolatokat is erősíti. Az Állatvédelmi Témahét számos interaktív foglalkozást, workshopot, előadást és játékos tevékenységet kínál minden korosztálynak. A szervezők által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják. Az Állatvédelmi Témahét keretein belül a regisztrált oktatási intézmények letölthető óratervekhez, projekttervekhez, online tanórákhoz, külső programokhoz, kihívásokhoz és online pedagógus továbbképzésekhez férnek hozzá. Az Állatvédelmi Témahétre szülők, bölcsődék, óvodák, általános iskolák, középiskolák, egyéb oktatási intézmények és gyermekotthonok regisztrálhatnak 2023. október 2-ig a https://allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.

vehir.hu
további cikkek
Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.