Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Örömtánccal töltődtek az idősek

2023. október 2. 15:05
A szenior örömtánc az idős emberek szellemi, fizikai és mentális aktivitásainak legelterjedtebb formája. A Táncolj még Országos Szenior Örömtánc Találkozó nemcsak az időseket töltötte fel vasárnap délelőtt a Március 15. u. sportcsarnokban.

A tizenegykor kezdődő megnyitó megalapozta a későbbi tánc hangulatát. Az ország számos pontjáról érkeztek idősek, akik tanulva egymástól remekül lelkesítették egymást. A megnyitón felszólalt többek között Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki elsőként a szervezőknek, a Redit Idősbarát Egyesületnek köszönte meg, hogy megálmodták és meg is valósították a rendezvényt.

Ovádi folytatta, idén Európa Kulturális Fővárosának címét büszkén képviseljük, rávilágított, többek között azért is lehet ilyen sikeres Veszprém, mert közösségei kiemelkednek, kiváltképp a nyugdíjasok, akikben ott van a vidámság és a tenniakarás. Ovádi hangsúlyozta, a továbbiakban is számít a nyugdíjas közösségre.

Szilvásiné Csordás Éva Váczi Mihály verssel szólította meg az időseket, utána pedig fiatalok mutatták be tánctudásukat, ezzel is hangolódva az örömtáncra, mely túlzás nélkül felrobbantotta a csarnokot.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. ma 8:38 Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. ma 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. tegnap 12:00 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.