Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Örömtánccal töltődtek az idősek

2023. október 2. 15:05
A szenior örömtánc az idős emberek szellemi, fizikai és mentális aktivitásainak legelterjedtebb formája. A Táncolj még Országos Szenior Örömtánc Találkozó nemcsak az időseket töltötte fel vasárnap délelőtt a Március 15. u. sportcsarnokban.

A tizenegykor kezdődő megnyitó megalapozta a későbbi tánc hangulatát. Az ország számos pontjáról érkeztek idősek, akik tanulva egymástól remekül lelkesítették egymást. A megnyitón felszólalt többek között Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki elsőként a szervezőknek, a Redit Idősbarát Egyesületnek köszönte meg, hogy megálmodták és meg is valósították a rendezvényt.

Ovádi folytatta, idén Európa Kulturális Fővárosának címét büszkén képviseljük, rávilágított, többek között azért is lehet ilyen sikeres Veszprém, mert közösségei kiemelkednek, kiváltképp a nyugdíjasok, akikben ott van a vidámság és a tenniakarás. Ovádi hangsúlyozta, a továbbiakban is számít a nyugdíjas közösségre.

Szilvásiné Csordás Éva Váczi Mihály verssel szólította meg az időseket, utána pedig fiatalok mutatták be tánctudásukat, ezzel is hangolódva az örömtáncra, mely túlzás nélkül felrobbantotta a csarnokot.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! ma 16:23 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. ma 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.