Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C

Örömtánccal töltődtek az idősek

2023. október 2. 15:05
A szenior örömtánc az idős emberek szellemi, fizikai és mentális aktivitásainak legelterjedtebb formája. A Táncolj még Országos Szenior Örömtánc Találkozó nemcsak az időseket töltötte fel vasárnap délelőtt a Március 15. u. sportcsarnokban.

A tizenegykor kezdődő megnyitó megalapozta a későbbi tánc hangulatát. Az ország számos pontjáról érkeztek idősek, akik tanulva egymástól remekül lelkesítették egymást. A megnyitón felszólalt többek között Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki elsőként a szervezőknek, a Redit Idősbarát Egyesületnek köszönte meg, hogy megálmodták és meg is valósították a rendezvényt.

Ovádi folytatta, idén Európa Kulturális Fővárosának címét büszkén képviseljük, rávilágított, többek között azért is lehet ilyen sikeres Veszprém, mert közösségei kiemelkednek, kiváltképp a nyugdíjasok, akikben ott van a vidámság és a tenniakarás. Ovádi hangsúlyozta, a továbbiakban is számít a nyugdíjas közösségre.

Szilvásiné Csordás Éva Váczi Mihály verssel szólította meg az időseket, utána pedig fiatalok mutatták be tánctudásukat, ezzel is hangolódva az örömtáncra, mely túlzás nélkül felrobbantotta a csarnokot.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. tegnap 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48 Jubileumot ünnepelt a Bárczi Jubileumot ünnepelt a Bárczi Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában.  2023. december 2. 10:22 Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.