Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-1°C

„Fuss az iskoládért” jótékonysági futónappal indult a vasárnap reggel

2023. október 2. 11:24
Ragyogó napsütés, de nem túl meleg, rengeteg résztvevő, profi szervezés. Minden adott volt vasárnapi Fuss az iskoládért versenyhez, a Barátság-parkban.

A jótékonysági futónap a Valeo - Rotary Club Balatonfüred – Veszprém és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezésében valósult meg, azzal a céllal, hogy egészséges életmódra ösztönözzön. Fontos szerepet kapott a jótékonyság is: öszesen kétmillió forint értékű sportcélú támogatást osztottak szét a legjobban teljesítő iskolák között.

A résztvevők két táv közül választhattak – 2023, valamint 9600 méteres síkfutás –, az iskolások kilométereit összeadták, majd az intézmény tanulóinak száma alapján arányosan kiszámolták, ki gyűjtötte a legtöbb kilométert. A verseny a Jutasi útról rajtolt, onnan a Munkácsy úton át a Haszkovón keresztül szintén a Jutasira érve kellett a kört teljesíteni, a befutó pedig a Barátság parkba érkezett. A szervezők játszósarokkal, nyereményjátékokkal készültek.

Hartmann Péter, az egyesület elnöke köszöntötte elsőként a megjelent iskolákat, résztvevőket, de felszólalt Porga Gyula polgármester is, aki kiemelte: különleges ez a 2023-as év, örül annak, hogy ez a kezdeményezés is hozzájárul az év sikeréhez, mely mind a résztvevő futóknak, mind a városnak, a családnak és természetesen az iskoláknak is nagyszerű.

Eredmények:
1. Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
2. Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
3. Dózsa György Általános Iskola
4. Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-átevezés szabadidősport Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-átevezés A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) jövőre július 27-én rendezi meg a hetedik Hervis Balaton-átevezést, amelyre február elsejétől lehet majd nevezni. tegnap 21:56 Adventi tájfutás és adománygyűjtés szabadidősport Adventi tájfutás és adománygyűjtés A Veszprémi Honvéd SE december 3-án 10.30 és 12.00 között jótékonysági futást rendez a Veszprémi Családsegítő számára, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak. 2023. november 30. 22:39 Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a Balatonnál szabadidősport Több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a Balatonnál A hideg és szeles időjárás ellenére több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a 20. Jysk Balaton Maraton és félmaratonon. 2023. november 19. 21:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.