Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Fuss az iskoládért” jótékonysági futónappal indult a vasárnap reggel

2023. október 2. 11:24
Ragyogó napsütés, de nem túl meleg, rengeteg résztvevő, profi szervezés. Minden adott volt vasárnapi Fuss az iskoládért versenyhez, a Barátság-parkban.

A jótékonysági futónap a Valeo - Rotary Club Balatonfüred – Veszprém és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezésében valósult meg, azzal a céllal, hogy egészséges életmódra ösztönözzön. Fontos szerepet kapott a jótékonyság is: öszesen kétmillió forint értékű sportcélú támogatást osztottak szét a legjobban teljesítő iskolák között.

A résztvevők két táv közül választhattak – 2023, valamint 9600 méteres síkfutás –, az iskolások kilométereit összeadták, majd az intézmény tanulóinak száma alapján arányosan kiszámolták, ki gyűjtötte a legtöbb kilométert. A verseny a Jutasi útról rajtolt, onnan a Munkácsy úton át a Haszkovón keresztül szintén a Jutasira érve kellett a kört teljesíteni, a befutó pedig a Barátság parkba érkezett. A szervezők játszósarokkal, nyereményjátékokkal készültek.

Hartmann Péter, az egyesület elnöke köszöntötte elsőként a megjelent iskolákat, résztvevőket, de felszólalt Porga Gyula polgármester is, aki kiemelte: különleges ez a 2023-as év, örül annak, hogy ez a kezdeményezés is hozzájárul az év sikeréhez, mely mind a résztvevő futóknak, mind a városnak, a családnak és természetesen az iskoláknak is nagyszerű.

Eredmények:
1. Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
2. Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
3. Dózsa György Általános Iskola
4. Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Fotóriport az idei Gyulaffy-futóversenyről Gyulaffy László Általános Iskola Fotóriport az idei Gyulaffy-futóversenyről A rátóti Gyulaffy László Német Nemzetiségi Általános Iskola az elmúlt hétvégén rendezte meg hagyományos futóversenyét. Az izgalmas megmérettetésen a gyermekek szüleikkel, tanáraikkal karöltve teljesítették a több mint 1 kilométeres távot – FOTÓRIPORT. 2024. június 17. 11:30 Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői szabadidősport Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői Több mint tízezer résztvevőre számítanak a szervezők a Balaton-átúszáson, amelyre a tervek szerint július 20-án kerül sor. 2024. június 12. 8:12 Balaton-átevezés július 27-én hetedszer szabadidősport Balaton-átevezés július 27-én hetedszer Július 27-én rendezik meg a hetedik Hervis Balaton-átevezést, amelynek résztvevői kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval is teljesíthetik a Zamárdi-Tihany-Zamárdi nyolc kilométeres útvonalat. 2024. június 4. 13:32 Ultrabalaton: több mint 25 ezer résztvevő, rekordösszeg karitatív célokra szabadidősport Ultrabalaton: több mint 25 ezer résztvevő, rekordösszeg karitatív célokra Egyéniben magyar győzelmek születtek a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon, amelyen több mint 25 ezer résztvevőt regisztráltak és rekordösszeg, majdnem 23 millió forint gyűlt össze karitatív célokra. 2024. május 5. 20:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.