Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

A fejlesztő foglalkozás ablak a világra

2023. szeptember 27. 20:09
Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.
 

Szerda délelőtt a Hangvillában tartották a megnyitót, melyen több felszólaló szemszögéből is megismerhettük a program fontosságát.

Horváthné Szabó Andrea, az SZGYF kirendeltségének igazgatója a foglalkoztatásban dolgozó szakemberekhez szólt, akiknek megköszönte aktív munkájukat, melynek részeként átadják a kismesterségek tudását a szociálisan gondozottaknak. A gondozottak által készített termékeket a fesztivál ideje alatt a Hangvilla melletti téren is meg lehet vásárolni, ahogyan a Mester és Tanítványa program keretében született alkotásokat is, melyeket gyermekek készítettek.

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta: öröm, hogy a fesztivál színhelye idén Veszprém lett, hiszen nem véletlen, hogy a város elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet is.

A kultúra, a zene és a művészet ugyanis olyan kapocs, amely összeköti a társadalom minden egyes rétegét – emelte ki az alpolgármester.

dr. Jeviczki Melinda Klára, Csizi Péter, Ovádi Péter és Hegedűs Barbaradr. Jeviczki Melinda Klára, Csizi Péter, Ovádi Péter és Hegedűs Barbara

Dr. Jeviczki Melinda Klára, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese őszinte elismerését fejezte ki, amiért a szférában töretlenül folyik a munka, akár a Covid-évek nehézségei ellenére is, és nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy egy ilyen fesztivál keretein belül lehetőség nyílik mindenki számára a személyes tapasztalatcserére is. Háromezer ember dolgozik az SZGYF kötelékében, akik mindennap fantasztikus értékeket teremtenek. Munkájuknak köszönhetően napvilágra kerülhetnek különleges kincsek, akár a kiállított alkotások, termékek között is.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő Hegedűs Barbarához hasonlóan úgy véli, Veszprém tökéletes otthon ad a fesztiválnak, hiszen intézményi szinten is büszkék lehetünk a városra. A képviselő szerint az eseményen résztvevők valódi hivatásként gondolnak a munkájukra, akik reggelente azért kelnek fel, hogy jobbá tegyék a világot.

A megnyitó utolsó felszólalója Csizi Péter, szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár volt, aki kiemelte, hogy a gondoskodás politikája a legfontosabb. Harminchétezer ember foglalkoztatásához nyújtanak segítséget a munkáltatók, a környezet és a Magyar Állam is, ebből háromezer embert pedig, negyvenöt helyszínen az SZGYF segít.

A helyettes államtitkár szerint a fejlesztő foglalkoztatás nyitott ablak a világra, lehetőség rá, hogy az élet produktívabban teljen, idén pedig az erre szánt támogatás is megduplázódott.

Csizi Péter elmondta, a fesztivál egyik leglényegesebb szempontja, hogy minden évben különböző helyszíneken tartják, így mindig helyi szintről érkeznek a tapasztalatok. Veszprém pedig nem csak az idei évben elismerésre méltó  város, hanem 13 éve tartó, töretlen fejlődésnek lehetünk tanúi, olyan munkával, mely mögött az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság eszméje.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak! politika Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak! Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Veszprémben tartott lakossági fórumot szombaton, ahol a WHO-szerződéssel kapcsolatos aggályok is terítékre kerültek, valamint elhangzott, hogyan szeretné megvédeni pártja a készpénzhasználathoz való jogot. ma 10:06 Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Nobel-díj Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. tegnap 18:08 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. tegnap 15:55 Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas A Kossuth utcai elmaradó karácsonyi vásáron túl is van adventi hangulat Veszprémben, ehhez csak el kellett menni szombaton az ActiCity-hez, ahol 50, valódi minőséget képviselő kiállítóval szervezték meg a Bohém kézműves- és designvásárt szombaton. A vásári programok vasárnap is folytatódnak a környéken. Képriportunkban mutatjuk a szombati legjobb pillanatokat. tegnap 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.