Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
19°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
19°C

A fejlesztő foglalkozás ablak a világra

2023. szeptember 27. 20:09
Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.
 

Szerda délelőtt a Hangvillában tartották a megnyitót, melyen több felszólaló szemszögéből is megismerhettük a program fontosságát.

Horváthné Szabó Andrea, az SZGYF kirendeltségének igazgatója a foglalkoztatásban dolgozó szakemberekhez szólt, akiknek megköszönte aktív munkájukat, melynek részeként átadják a kismesterségek tudását a szociálisan gondozottaknak. A gondozottak által készített termékeket a fesztivál ideje alatt a Hangvilla melletti téren is meg lehet vásárolni, ahogyan a Mester és Tanítványa program keretében született alkotásokat is, melyeket gyermekek készítettek.

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta: öröm, hogy a fesztivál színhelye idén Veszprém lett, hiszen nem véletlen, hogy a város elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet is.

A kultúra, a zene és a művészet ugyanis olyan kapocs, amely összeköti a társadalom minden egyes rétegét – emelte ki az alpolgármester.

dr. Jeviczki Melinda Klára, Csizi Péter, Ovádi Péter és Hegedűs Barbaradr. Jeviczki Melinda Klára, Csizi Péter, Ovádi Péter és Hegedűs Barbara

Dr. Jeviczki Melinda Klára, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese őszinte elismerését fejezte ki, amiért a szférában töretlenül folyik a munka, akár a Covid-évek nehézségei ellenére is, és nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy egy ilyen fesztivál keretein belül lehetőség nyílik mindenki számára a személyes tapasztalatcserére is. Háromezer ember dolgozik az SZGYF kötelékében, akik mindennap fantasztikus értékeket teremtenek. Munkájuknak köszönhetően napvilágra kerülhetnek különleges kincsek, akár a kiállított alkotások, termékek között is.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő Hegedűs Barbarához hasonlóan úgy véli, Veszprém tökéletes otthon ad a fesztiválnak, hiszen intézményi szinten is büszkék lehetünk a városra. A képviselő szerint az eseményen résztvevők valódi hivatásként gondolnak a munkájukra, akik reggelente azért kelnek fel, hogy jobbá tegyék a világot.

A megnyitó utolsó felszólalója Csizi Péter, szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár volt, aki kiemelte, hogy a gondoskodás politikája a legfontosabb. Harminchétezer ember foglalkoztatásához nyújtanak segítséget a munkáltatók, a környezet és a Magyar Állam is, ebből háromezer embert pedig, negyvenöt helyszínen az SZGYF segít.

A helyettes államtitkár szerint a fejlesztő foglalkoztatás nyitott ablak a világra, lehetőség rá, hogy az élet produktívabban teljen, idén pedig az erre szánt támogatás is megduplázódott.

Csizi Péter elmondta, a fesztivál egyik leglényegesebb szempontja, hogy minden évben különböző helyszíneken tartják, így mindig helyi szintről érkeznek a tapasztalatok. Veszprém pedig nem csak az idei évben elismerésre méltó  város, hanem 13 éve tartó, töretlen fejlődésnek lehetünk tanúi, olyan munkával, mely mögött az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság eszméje.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   ma 17:11 Kétéves lett a veszprémi Hufbau közélet Kétéves lett a veszprémi Hufbau A Hufbau egy teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás, amely franchise-ként, hálózatban működik az ország több területén. Veszprémben családi vállalkozás üzemelteti immár második éve. ma 16:07 Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális közélet Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális Első alkalommal szervezték meg a nyugdíjas majálist Veszprémben, amely óriási érdeklődéssel és fantasztikus hangulatban telt szombat délután a Március 15.-i sportcsarnokban.   ma 13:19 A család az első - Gyereket a magasba! közélet A család az első - Gyereket a magasba! Idén is megszervezték azt az eseményt, melynek ötlete Böjte Csabától, ferences rendi szerzetestől származik. A Gyereket a magasba! program nem jelent más, minthogy egyszerre, az ország több pontján emeljük magasra a gyermekeinket, ezzel megmutatva, hogy kiállunk a hagyományos családi értékek és a gyermekvállalás fontossága mellett.   tegnap 18:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.