Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C

A fejlesztő foglalkozás ablak a világra

2023. szeptember 27. 20:09
Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.
 

Szerda délelőtt a Hangvillában tartották a megnyitót, melyen több felszólaló szemszögéből is megismerhettük a program fontosságát.

Horváthné Szabó Andrea, az SZGYF kirendeltségének igazgatója a foglalkoztatásban dolgozó szakemberekhez szólt, akiknek megköszönte aktív munkájukat, melynek részeként átadják a kismesterségek tudását a szociálisan gondozottaknak. A gondozottak által készített termékeket a fesztivál ideje alatt a Hangvilla melletti téren is meg lehet vásárolni, ahogyan a Mester és Tanítványa program keretében született alkotásokat is, melyeket gyermekek készítettek.

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta: öröm, hogy a fesztivál színhelye idén Veszprém lett, hiszen nem véletlen, hogy a város elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet is.

A kultúra, a zene és a művészet ugyanis olyan kapocs, amely összeköti a társadalom minden egyes rétegét – emelte ki az alpolgármester.

dr. Jeviczki Melinda Klára, Csizi Péter, Ovádi Péter és Hegedűs Barbaradr. Jeviczki Melinda Klára, Csizi Péter, Ovádi Péter és Hegedűs Barbara

Dr. Jeviczki Melinda Klára, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese őszinte elismerését fejezte ki, amiért a szférában töretlenül folyik a munka, akár a Covid-évek nehézségei ellenére is, és nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy egy ilyen fesztivál keretein belül lehetőség nyílik mindenki számára a személyes tapasztalatcserére is. Háromezer ember dolgozik az SZGYF kötelékében, akik mindennap fantasztikus értékeket teremtenek. Munkájuknak köszönhetően napvilágra kerülhetnek különleges kincsek, akár a kiállított alkotások, termékek között is.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő Hegedűs Barbarához hasonlóan úgy véli, Veszprém tökéletes otthon ad a fesztiválnak, hiszen intézményi szinten is büszkék lehetünk a városra. A képviselő szerint az eseményen résztvevők valódi hivatásként gondolnak a munkájukra, akik reggelente azért kelnek fel, hogy jobbá tegyék a világot.

A megnyitó utolsó felszólalója Csizi Péter, szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár volt, aki kiemelte, hogy a gondoskodás politikája a legfontosabb. Harminchétezer ember foglalkoztatásához nyújtanak segítséget a munkáltatók, a környezet és a Magyar Állam is, ebből háromezer embert pedig, negyvenöt helyszínen az SZGYF segít.

A helyettes államtitkár szerint a fejlesztő foglalkoztatás nyitott ablak a világra, lehetőség rá, hogy az élet produktívabban teljen, idén pedig az erre szánt támogatás is megduplázódott.

Csizi Péter elmondta, a fesztivál egyik leglényegesebb szempontja, hogy minden évben különböző helyszíneken tartják, így mindig helyi szintről érkeznek a tapasztalatok. Veszprém pedig nem csak az idei évben elismerésre méltó  város, hanem 13 éve tartó, töretlen fejlődésnek lehetünk tanúi, olyan munkával, mely mögött az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság eszméje.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.