Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Olasz dallamokkal érkezett a Veszprémi Petőfi Színház legújabb bemutatója

2023. szeptember 30. 11:42

A Veszprémi Petőfi Színház huszonkilencedikén mutatta be az Anconai szerelmeseket, a Jászai Mari-díjas Forgács Péter rendezésében. Olaszország, Ancona, mámorító tavasz, szerelem, pikáns humor és gyönyörű örökzöld olasz dallamok – ezekkel a hívószavakkal invitálják a szórakozni vágyókat.

A zenés komédia szerzője Vajda Katalin, a magyar dalszövegekért Fábri Péter felel. Az előadásban látható Keresztes Gábor, Taba Dorottya Lucia, Keller Márton, Szederjesi Teodóra, Kádár Szabolcs János, Hirschl Laura, Vaszkó Bence, Haraszti Elvira, Módri Györgyi.

A hamisítatlan mediterrán hangulat az összegabalyodott szerelmi szálakkal elbűvölő előadást varázsol a nézők elé! Anconában él Don Tomao, az eladósorba került beszédhibás lányát egyedül nevelő, ám hódításban még mindig élenjáró, korosodó amoroso könnyűvérű szobalányával. Szomszédjában egy magányos panziósnő és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézós. Hozzájuk érkeznek a többiek: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikus, az életunt milliomos, a szentéletű bölcs, akinek csuhája alatt érző szív dobog, valamint a tűzrőlpattant magyar lány, aki születendő gyermekének apját keresi az olasz vidéken. Hogy mi lesz ebből? Szórakoztató színházi utazásunk során mindenre fény derül… – olvasható a színházi ajánlóban.

Viktóriát, a magyar lányt alakító Hirschl Laura kérésünkre elmondta, rendkívül közel áll hozzá a szerep, hiszen Viktória, aki végre kiszabadul Olaszországba, rendkívül pozitív és vidám jelenség.

Jó dolgok születnek a magyar virtus és az olasz vidámság kettőségből. Laura a próbafolyamatról úgy fogalmazott, pont olyanok voltak, mint maga az előadás: sokat nevettek, és kimondottan jó hangulatban telt. Amikor megtudta, hogy a színház műsorra tűzi a darabot, éppen Viktória szerepét akarta megkapni, s végül így lett.

A könnyűműfajról sokan azt hihetik, megvalósítani is egyszerű, noha Laura kiemelte, a humort nem könnyű megjeleníteni a színpadon. Nagyon rá kell érezni a tempóra, a hangsúlyra, hogy végül célba érjen és a közönségre hasson a poén. Laura mindenkinek ajánlja az előadást, aki ki szeretne kapcsolódni.

A bemutató előtt kiállításra is sor került, méghozzá Premiertől-premierig címmel, megalapozva ezzel is a sikeres évadkezdést.

Hivatalosan is megkezdődött az új évadHivatalosan is megkezdődött az új évad

A Veszprémi Petőfi Színház idei repertoárjáról bővebben itt olvashat.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 77 élmény egyetlen éjszaka alatt 77 élmény egyetlen éjszaka alatt Péntek délelőtt jelentették be a jövő hét szombati, Múzeumok Éjszakája programsorozat részleteit a Városházán. Néhány óra alatt olyan gazdag kulturális élményekben részesülhetünk, amire máskor egy teljes év sem lenne elegendő. 2024. június 14. 18:12 Hetedszer is megszervezik Juhannus-napot Hetedszer is megszervezik Juhannus-napot Június 22-én ismét megszervezi a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a hagyományos Juhannus-napot a Kolostorok és Kertekben. Részletes program a cikkünkben. 2024. június 14. 14:13 A balatoni fehérborok közt a legjobb a Veszprémi Érsekség Mandorlája A balatoni fehérborok közt a legjobb a Veszprémi Érsekség Mandorlája A 2024-es esztendő legjobb balatoni fehérborának választotta a Balatoni Szövetség a Veszprémi Érseki Pincészet 2023-as Mandorla Savignon Blanc borát. Sőt, a pincészet egy arany- és két ezüst minősítést is bezsebelt a XXI. Balatoni Borok Versenyén. 2024. június 14. 11:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.