Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Olasz dallamokkal érkezett a Veszprémi Petőfi Színház legújabb bemutatója

2023. szeptember 30. 11:42

A Veszprémi Petőfi Színház huszonkilencedikén mutatta be az Anconai szerelmeseket, a Jászai Mari-díjas Forgács Péter rendezésében. Olaszország, Ancona, mámorító tavasz, szerelem, pikáns humor és gyönyörű örökzöld olasz dallamok – ezekkel a hívószavakkal invitálják a szórakozni vágyókat.

A zenés komédia szerzője Vajda Katalin, a magyar dalszövegekért Fábri Péter felel. Az előadásban látható Keresztes Gábor, Taba Dorottya Lucia, Keller Márton, Szederjesi Teodóra, Kádár Szabolcs János, Hirschl Laura, Vaszkó Bence, Haraszti Elvira, Módri Györgyi.

A hamisítatlan mediterrán hangulat az összegabalyodott szerelmi szálakkal elbűvölő előadást varázsol a nézők elé! Anconában él Don Tomao, az eladósorba került beszédhibás lányát egyedül nevelő, ám hódításban még mindig élenjáró, korosodó amoroso könnyűvérű szobalányával. Szomszédjában egy magányos panziósnő és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézós. Hozzájuk érkeznek a többiek: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikus, az életunt milliomos, a szentéletű bölcs, akinek csuhája alatt érző szív dobog, valamint a tűzrőlpattant magyar lány, aki születendő gyermekének apját keresi az olasz vidéken. Hogy mi lesz ebből? Szórakoztató színházi utazásunk során mindenre fény derül… – olvasható a színházi ajánlóban.

Viktóriát, a magyar lányt alakító Hirschl Laura kérésünkre elmondta, rendkívül közel áll hozzá a szerep, hiszen Viktória, aki végre kiszabadul Olaszországba, rendkívül pozitív és vidám jelenség.

Jó dolgok születnek a magyar virtus és az olasz vidámság kettőségből. Laura a próbafolyamatról úgy fogalmazott, pont olyanok voltak, mint maga az előadás: sokat nevettek, és kimondottan jó hangulatban telt. Amikor megtudta, hogy a színház műsorra tűzi a darabot, éppen Viktória szerepét akarta megkapni, s végül így lett.

A könnyűműfajról sokan azt hihetik, megvalósítani is egyszerű, noha Laura kiemelte, a humort nem könnyű megjeleníteni a színpadon. Nagyon rá kell érezni a tempóra, a hangsúlyra, hogy végül célba érjen és a közönségre hasson a poén. Laura mindenkinek ajánlja az előadást, aki ki szeretne kapcsolódni.

A bemutató előtt kiállításra is sor került, méghozzá Premiertől-premierig címmel, megalapozva ezzel is a sikeres évadkezdést.

Hivatalosan is megkezdődött az új évadHivatalosan is megkezdődött az új évad

A Veszprémi Petőfi Színház idei repertoárjáról bővebben itt olvashat.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Veszprém a néptánc Mekkája Veszprém a néptánc Mekkája Gálaműsorral ünnepelte tízéves fennállását a Veszprém-Bakony Táncegyüttes szombaton az Agórában, ahol ismét bebizonyították a táncosok, hogy miért lehet Veszprém a „néptáncosok Mekkája.” tegnap 12:51 Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program több mint 22 millió forintos támogatásából valósított meg az Alkohol- Drogsegély Ambulancia Egyesület kulturális és művészeti programokat tavaly szeptembertől Veszprémben a Damjanich utcai Napsugár Klubban, ahová szerdán a Mikulás is ellátogatott. 2023. december 9. 11:40 Isten jelen van a képzőművészetben is! kereszténység Isten jelen van a képzőművészetben is! A kommunikációs hangzavarban egy óra elcsendesülést ígér a tihanyi Rege cukrászda legújabb adventi digitális kiállítása, amelyen keresztény képzőművészek a kétkezi alkotásaikon keresztül mutatják be, hogy hogyan lehet Istenről beszélni szavak nélkül is. 2023. december 8. 10:18 A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza Hivatalosan decemberben véget ér az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tartogat még a jövő rengeteg érdekes eseményt számunkra. A Művészetek Háza csütörtökön tartotta meg évértékelőjét, ahol elmondták 2024-ben is ugyanekkora lelkesedéssel várják a látogatókat.   2023. december 8. 14:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.