Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Piknikkel indul az állatvédelmi témahét

2023. szeptember 26. 12:30
2023. szeptember 30-án Budapesten, az Erzsébet téren 10 órától 19:30-ig állatbemutatókkal, szakmai előadásokkal, ismeretterjesztő foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a gyermekeket, felnőtteket egyaránt. A programok 10 órától kezdődnek, délután 17 órától pedig DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról. A belépés ingyenes.

Az Állatvédelmi Témahét 2022-ben indult útjára, ahol a programnak köszönhetően közel 1200 oktatási intézményből több mint 130 ezer gyermek tanulhatott az állatok világáról és a felelős állattartásról. A nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül az Állatvédelmi Témahét 2023. október 2 és 15. között. A regisztrált gyermekek száma már elérte a 225.000-et.

A mai kor gyermekei formálják közös jövőnket, ezért is szeretnék elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, felelős állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatvédő szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül közös érdek. Az állatokról való gondoskodás során a gyermekek kreatív megoldásokat találhatnak az állatok igényeinek kielégítésére, mely mellett olyan készségeket is fejlesztenek, mint a megfigyelés, problémamegoldás és hatékony kommunikáció.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: a pedagógusok és civilek nélkül nem jöhetne létre az Állatvédelmi Témahét, hiszen nekik köszönhetően az óvodások, általános iskolások és középiskolások 2023 októberében két héten keresztül szemléletformálásra fognak fókuszálni. Nagy öröm számára, hogy a tavalyi évben országszerte óriási sikere volt a programsorozatnak, így tudtak plusz egy héttel bővíteni az idei évben. Fontos kiemelni, hogy a ma gyermeke a jövő állattartója, ennek következtében oroszlánrészük van abban, hogy egy olyan generáció nőjön fel, ahol már az a szó, hogy állatkínzás ismeretlen. Mint mondta, mertek nagyot álmodni, így ebben a két hétben fókuszban lesz többek között az állatokkal való helyes bánásmódra nevelés, a fenntartható állatvédelem és az állatok védelmére való odafigyelés.

„Külön öröm, hogy az idei évben már nyitóeseménnyel is készülhetünk az érdeklődők számára” – tette hozzá.

A keresőkutyás bemutatókon, állattartó öttusán át az ország legnagyobb állatasszisztált terápiájáig számos színes programmal készülnek. Az ország legnagyobb állatkertjeivel, állatvédő civil szervezetekkel is találkozhatnak a kilátogatók. A jó hangulat érdekében pedig hazai Dj-k szolgáltatják a jobbnál - jobb zenéket.

„Bízom abban, hogy minél többen részt kívánnak venni az eseményen és élményekkel, még több tudással térnek majd haza” – mondta.

vehir.hu
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. 2024. április 24. 22:37 Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.