Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kockázatmenedzsment is lehet hatékonyabb

2023. szeptember 22. 9:57

Az üzleti életben cégek közötti együttműködések során az egyik legfontosabb teendő a kockázati elemek kizárása, valamint azok kezelése. Ehhez azonban elengedhetetlen az, hogy tisztában legyünk, egy adott vállalkozás milyen kockázatokat hordoz magában. Ma már a modern eszközöknek köszönhetően hatékonyan tudjuk összehasonlítani akár az egész ágazattal az adatokat.

A céginformáció hatalom?

Erre a kérdésre a válasz egyértelműen igen. A Credit Online kockázatmenedzsment funkciójának köszönhetően a legmodernebb eszközökkel és szolgáltatásokkal elemezhetjük egy-egy cég teljesítményét, működését és hátterét. Ehhez folyamatosan kapjuk az új megoldásokat, valamint az egész rendszer hiteles és naprakész nyilvántartásból dolgozik. Amit ott látunk, az valóban az adott céget tükrözi.

A kockázatok kezelése és kizárása talán a legfontosabb teendő egy vállalkozás vezetésében. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy minél több információval rendelkezzünk a megfelelő döntés meghozásához.

Vannak olyan mutatók, eszközök, amelyekkel még hatékonyabban lehet megállapítani, hogy egy adott cég mennyire kockázatos. Ilyen például a rating, ami összesíti a vállalkozás értékelését és könnyebben, hatékonyabban tudjuk elvégezni az ellenőrzést.

Emellett az ágazati kockázatokat is megnézhetjük, ami annyit jelent, hogy a vizsgált cég az ágazatához tartozó, ugyanazon főtevékenységgel rendelkező vállalatok kockázatának mi a jellemző átlaga az adott pillanatban. Ezzel könnyebben tudjuk meghatározni, hogy a vállalkozás kockázatosabb vagy sem, mint a többi piaci szereplő. Gyorsabban tudjuk kiválasztani a partnereket, beszállítókat, vagy éppen értékelni az eddigi együttműködéseket.

Kinek van szüksége kockázatmenedzsmentre?

Tulajdonképpen mindenkinek, aki szoros együttműködésben van egy másik vállalkozással, vagy éppen új partnereket keres.

A versenyben is nagy haszna van a mutatónak és az ágazati kockázatok vizsgálatában, mivel így a saját pozíciónkat is egy másik szemszögből tudjuk megvizsgálni, valamint a konkurenciát is leellenőrizhetjük, hogy ki milyen jól teljesít a mindennapokban. Ezzel versenyelőnybe kerülhetünk a többiekhez képest, mivel sokkal jobb, megalapozottabb döntéseket tudunk hozni.

Felkészülhetünk a változásra

Nemcsak a jelenlegi állapotot vizsgálhatjuk meg, hanem a gazdasági változásokat, intézkedéseket is előre megbecsülhetjük. Például, ha azt látjuk, hogy egy partnerünk kockázati mutatója folyamatosan romlik, akkor az egy jó jel ahhoz, hogy átgondoljuk az együttműködés meghosszabbítását.

Ugyanez a másik irányba is igaz, a folyamatosan javuló kockázatmenedzsment az üzleti kapcsolatok megerősödéséhez is vezethet, valamint hatékonyabban tud a két cég működni a piacon. A legfontosabb, hogy a céginformációkat folyamatosan érdemes használni a mindennapokban, hogy mindenre időben és hatékonyan fel tudjunk készülni.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.