Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A padlószőnyeg tisztítása az irodában komoly feladat, amihez professzionális megoldás kell

2023. szeptember 21. 10:12

A padlószőnyeg tisztítása alaposságot feltételező tevékenység, mindenkinek oda kell figyelnie, ha azt szeretné, hogy a vállalkozása megítélése pozitív legyen. A tisztaság elvárás a legkisebb irodában éppúgy, mint a legnagyobb komplexumokban.

Padlószőnyeg tisztítása professzionálisan

A padlószőnyeg tisztítása során számos tényezőre oda kell figyelni annak érdekében, hogy a legjobb végeredményt kapjuk. Minden a kellő alapossággal kiválasztott szőnyegnél kezdődik, a megfelelő tisztító eszközök használatával folytatódik, a tisztítás módja sem mellékes, ahogy a specifikus tisztítószerek is jelentős szerepet kapnak. 

Mint például a Flornál kapható Kiehl termékek egyike, a Carp-Acryl szőnyegtisztító sampon, aminek az aktív hatása garantálja a tisztaságot. Alkalmazásakor olyan szálkímélő hab képződik, ami a száradásakor a szennyeződésből felszívható agglomerátumot képez. Előnye, hogy nem tapad meg a szőnyeg szálain.

Fontos a padlószőnyeg rendszeres tisztítása

Hogy miért fontos a padlószőnyeg rendszeres tisztítása? Azért, mert ezzel lehet a szőnyeg állagát, szépségét, tisztaságát megőrizni. Amennyiben a tisztítás újra és újra elmarad, annak meg lesznek a maga negatív következményei: a szőnyeg szennyezettsége kirívó marad, károsodhat a szerkezete, nehezebb lesz később helyrehozni.

A szőnyegek szinte vonzzák a koszt: a port, az ételmorzsákat, a ruhaszöszöket, a hajszálakat, szőrszálakat. Ezek a szennyeződések a szőnyeg sűrű szövése miatt nagyon nehezen távolíthatóak el. Vagy kemény munka és sok türelem, vagy professzionális takarítóeszközök és ipari tisztítószerek szükségesek hozzá.

Padlószőnyegek és az első benyomás

Amikor valahova belépünk, az első dolgunk az, hogy körbekémlelünk: felmérjük a terepet. Az ekkor tapasztalt első benyomások meghatározóak lesznek az adott hellyel és annak tulajdonosával kapcsolatban.

A padlószőnyegek, kárpitok, textíliák, bútorok és berendezési tárgyak tisztasága sok mindent elárul az adott cégről. Ez a benyomás lehet pozitív, de akár negatív is. Nincs elbizonytalanítóbb a belépő számára, mint amikor egy helyiség siralmasan elhanyagolt és koszos.

Szerencsére ez alapos takarítással napjainkban már elkerülhető, hiszen a padlószőnyeg (és minden más) tisztántartásához sok eszköz áll a rendelkezésünkre.

Ezek az eszközök nem az otthoni háztartásban használt készülékek, hanem professzionális ipari gépek. Például az extrakciós tisztítás alkalmával kipermetezik a tisztítószert, majd a speciális szőnyeg- és kárpittisztítóval átitatott szennyeződéseket egy vízszívó géppel kiszívják a szőnyegből.

Hogy érhető el tökéletes eredmény a padlószőnyeg-tisztítás során?

  • Használjunk mélytisztításra kifejlesztett szőnyegtisztító samponokat.
  • Kisebb foltok esetén alkalmazzunk folteltávolítót.
  • A kellemetlen szagok elkerüléséhez a szagsemlegesítő kárpittisztító és légfrissítő granulátum alkalmazása ajánlott.

A padlószőnyeg tisztítása komoly feladat, amihez professzionális megoldás kell – alkalmazza Ön is sikerrel!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.