Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
30°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
30°C

A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház

2023. szeptember 21. 11:17 // Forrás: Nyitókép: Pannon Várszínház / részlet A Pál utcai fiúk című előadásból
Bár az önkormányzat és az Európa Kulturális Főváros program is a színház mellett áll, most mégis a közönsége támogatására is szüksége van a teátrumnak, tették közzé a közösségi médiában.

A Pannon Várszínház független színház, ami 23 éve társadalmi összefogás eredményeképp jött létre, ez év derekán váratlan csapás érte - áll a bejegyzésben, amit Facebookon tettek közzé.

„Állami pályázataink – melyek alapvető működési kiadásainkat fedezték volna – nem részesültek támogatásban. Bár előadásainkat teltházzal és nagy sikerrel játszuk országszerte, a VEB2023 és városunk önkormányzata mellettünk áll, fennmaradásunkat mindez nem tudja teljes mértékben biztosítani” – írják.

Ezért arra kérik a közönséget, hogy a színházat egy jelképes színházjegy nagyságrendjével, 7000 Ft-tal vagy a támogatói jegy árának megfelelő 15 000 Ft-os összeggel támogassák.

Hozzáteszik, hogy a Pannon Várszínház közhasznú szervezet, ezért társasági adóalanyoknak lehetőségük van kedvezményes adományozásra, melynek 20%-át adóalap-csökkentő tételként számolhatják el.

A számlaszámuk: 73200189-11203757-00000000

Kérik, hogy a megjegyzés mezőben tüntessék fel az „adomány” szót.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.