Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hogyan válaszd ki egyszerűen az új konyhabútorod?

2023. szeptember 20. 10:21

A konyha talán a legfontosabb helyisége otthonunknak, emiatt egyáltalán nem meglepő, hogy szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a lehetőségekből. Az alábbiakban ehhez nyújtunk segítséget.

A konyhabútor nem csak egy berendezés

Gondosan megválasztva a konyhánk éke lehet, vagyis fontos a stílus, a dizájn, azonban ne feledjük, hogy nem csupán a konyhai eszközök tárolására szolgál, hanem egyúttal munkaterületként is funkcionálnia kell.

Ezért mielőtt döntenénk, érdemes néhány alapvető szempontot megvizsgálni, amiben a Berior bútoráruház lesz a segítségünkre, ahol a minőségi konyhabútorok széles palettájából választhatunk.

Melyek a választás főbb kritériumai?

A megfelelő konyhabútor kiválasztása kiemelt fontosságú, hiszen jó esetben hosszabb távon szeretnénk élvezni a társaságát:

  • Helyigény: fontos a rendelkezésre álló tér helyes becslése, legyen elegendő területünk a gyakran használt eszközök tárolására és a sütési-főzési munkafolyamatok elvégzésére.
  • Anyagminőség: tartós alapanyagokból kell készülniük, hiszen alapvető követelmény a hővel, nedvességgel, vegyszerekkel szembeni ellenállóság.
  • Szín: szintén elvárt a konyhabútor és a helyiség harmóniája, ezért érdemes aludni egyet rá, mielőtt döntést hozunk.
  • Funkciók: a megfelelően rendszerezett tárolók, fiókok is lényeges kellékei a bútoroknak, hiszen nem szeretnénk rendetlenséget.
  • Kényelem: milyen plusz berendezéseket szeretnénk, melyek az elvárásaink, például mekkora mosogató lenne praktikus, akarunk-e beépített sütőt, mosogatógépet, elektronikus eszközöket, sőt, sokan már a mosógépet is ide szánják. 
  • Költségek: bizony a matek is kihagyhatatlan, hiszen az új elemeknek nemcsak a konyhában hanem a költségvetésünkben is “helyet kell” találnunk. Amennyiben kevesebb pénzből kell gazdálkodnunk, úgy a konyhablokk lesz az ideális választás, ellenkező esetben az elemes konyha mellett is dönthetünk. Amennyiben a minőségre helyeznénk a hangsúlyt, akkor érdemes a Nobilia konyha mellett dönteni. A Beriornál ingyenes a tervezés, és vállalnak összeszerelést és beépítést is, így mindenképp tájékozódjunk, mielőtt belevágnánk a konyha felújításába, kialakításába!

Még néhány értékes szempont

  • Ergonómia: manapság már a konyhabútorok kialakításánál is megtervezhető szinte minden apró részlet. Például, ha tökéletesen kézre áll minden, azzal rengeteg értékes időt és persze nem kevés energiát spórolhatunk, sőt, kevésbé fáradunk el. 
  • Világítás: nem érdemes elsiklani felette, fontos, hogy elegendő természetes és mesterséges fény álljon rendelkezésünkre, ami nemcsak a munkát könnyíti meg, hanem megelőzhetjük a sérüléseket is.
  • Könnyen tisztítható felületek: ez talán már csak akkor jut az eszünkbe, amikor eljön az ideje az első nagytakarításnak. A konyhában általában jóval több szennyeződés gyűlhet fel, ezért nem árt, ha a bútor ellenáll ezeknek és szükség esetén egyszerűen tisztítható.
  • Stílus: amennyiben a te vágyad is egy mai hangulatú, modern és elegáns megjelenésű konyhabútor, akkor érdemes tenni egy inspiráló sétát a trendek világában. Melyek a jelenleg divatos irányzatok, amiket az ezekhez igazodó konyhabútorok kiválasztásával te is megvalósíthatsz a konyhádban? Dönts okosan!

A választás szerencsés esetben hosszú távra szól, érdemes alaposan átgondolni. Engedd, hogy a Berior bútoráruház komoly tapasztalatával neked is segítsen megtalálni az igazit.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.