Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miért érdemes biosamponokat és természetes hajápolókat választani?

2023. szeptember 20. 10:16

A natúr és természetes, biokozmetikumok az alapját képezik az organikus hajápolásnak, mellyel a gyönyörű, élettel teli hajkorona nem marad álom többé. A gyógynövények erejével, adalékmentesen ápolhatjuk fürtjeinket, s akár elejét vehetjük a hajhullásnak is.

Tudatos hajápolás – hatékony, mégis gyengéd tisztítás

Egyre többen helyeznek nagyobb fókuszt a gondos hajápolásra, s ugyanilyen alapossággal választják meg a tisztító-ápoló kozmetikumokat. Van rá mód, hogy mellőzzük a kockázatos összetevőket, méghozzá úgy, ha a BIOLA Webshop samponjai és hajápoló termékei közül válogatunk. A natúr és biokészítmények kizárólag természetes komponenseket tartalmaznak, amelyek ápolják, táplálják a hajunkat.

A hatékony tisztítás nem egyenlő az erős, agresszív tenzidek alkalmazásával. A hatékonyság együtt járhat a kíméletességgel. A BIOLA termékei natural vagy tanúsított bio kategóriájúak, melyek nem tartalmaznak szintetikus alkotóelemeket, sem színezéket, sem illatanyagot. Érdemes szétnéznünk a palettában, amelyben a hajápolók BIOKONTROLL, COSMOS vagy Demeter tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Amennyiben fontos számunkra a környezettudatosság és az állatvédelem, tudnunk kell, hogy ezen hajápoló kozmetikumok kifejlesztése során teljes mértékben elzárkóztak az állatteszteléstől. Láthatjuk, hogy a szépség megteremhető úgy is, ha a természet egyetlen lénye sem szenved kárt. Hagyatkozzunk a gyógynövényekre, amelyek a segítségünkre lehetnek a szépségápolás minden területén, természetesen a hajápolásban is.

Milyen a hajtípusunk?

Egyesek a fokozottabb hajhullásnak szeretnének véget vetni, míg mások a korpásodással küzdenek. Bármilyen hajtípussal rendelkezünk, akár szárazzal, akár könnyen zsírosodóval, dönthetünk a bőrbarát, természetes megoldások mellett. Az egyik legkelendőbb például a Csalán-Szalmagyopár Normalizáló Samponhab, amely mérsékli a zsírosodást, így ha efféle problémával küzdünk, ideális választás lehet számunkra.

Azon túl, hogy figyelembe vesszük hajunk egyéni sajátosságát, a samponválasztás egyfajta személyre szóló döntés is, hiszen mégiscsak körbeleng minket az illatfelhője, amely ugyanúgy a lényünkhöz tartozik. Az persze, hogy milyen összetevőket tartalmazó ápolót választunk, a mi döntésünk, de lehetünk tudatosak ezen a téren is. A természetes, biztonságos összetevőkben gazdag hajápolók nemcsak a hajunk szerkezetére lehet kedvező hatással, hanem a fejbőrünkre is.

Mit tehetünk a hajhullás ellen?

A hajhullás hátterében igen sok tényező állhat, kezdve a stressztől, egészen a depresszióig. Természetesen nem csupán lelki gyökerei lehetnek a hajhullásnak, agresszív kezelések, bizonyos betegségek szintén kiválthatják. Amit viszont megtehetünk, hogy kiderítjük az okot, és kipróbálunk egy gyógynövény alapú készítményt, például a Rozmaring-Reishi Regeneráló Sampont.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.