Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájold magad kalandokra!

2023. szeptember 15. 16:55
Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára.

A fentieket kínálja a Veszprémi Honvéd SE és a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület együttműködésében, a VEB2023 támogatásával Szentgál-Úrkút környékén megvalósuló tájékozódási futó bajnoki hétvége, ahol a fő versenyszámok mellett kísérőprogramok teszik teljessé a szórakozást.

A szervezők az október 14-15-én tartandó eseményen egy szélesebb közönségnek kívánják bemutatni a különleges sportágat, mely a természet és ember kapcsolatán, szellemi és fizikai kihívásokon, több generáció támogató közösségén és tudásátadásán alapul. Azesemény után sincs vége a kalandnak, hiszen egy hosszú távra kihelyezett állandó pontos MOBO pálya várja majd egész évben a látogatókat.

Annak, aki az utóbbi években figyelemmel követi Veszprém sportéletét, feltűnhetett, hogy a Veszprémi Honvéd SE versenyzői egyre nagyobb sikereket érnek el akár országos összehasonlításban, akár a nemzetközi megmérettetéseken – elég csak a Máramarosi Rita által sorozatban szállított Európa- és világbajnoki címekre gondolni. Emellett aktív rendezői tevékenységüknek és sportdiplomáciai erőfeszítéseiknek köszönhetően Veszprém az EKF-év elmúltával ismét kiemelt figyelemben részesülhet, hiszen 2027-ben a város ad majd otthont a felnőtt világbajnokságnak.

A tájékozódási futás egyszerre szellemi és fizikai sport, melyet 5-6 éves kortól életünk végéig űzhetünk. Az edzések és versenyek több generációnak biztosítanak közös élményt, erősítik a kapcsolatot a környezettel, így igen találó a sportág mottója: „Tájfutás, a családi zöld sport!”.

A pályák eltérő nehézségi fokozatuknak köszönhetően bármilyen életkorban elkezdhetők, az ellenőrző pontok felkutatása az erdőben, a különböző természetes akadályok leküzdése (meredek domboldalak, vízmosások, sűrű bozót) kincskereséshez hasonló élményt nyújt.

Annak érdekében, hogy ezt a nagyszerű tevékenységet minél többen megismerjék, a Veszprémi Honvéd SE a hosszútávú országos bajnokság és pontbegyűjtő csapatbajnokság keretében nyílt kategóriákban bárki számára biztosítja az indulás lehetőségét. Az sem marad azonban szórakozás nélkül, aki nem rögtön egy versenyen tenné próbára magát, hiszen az egyesület játékos feladatokkal és a versenyt követően tartósan a helyszínen maradó állandó pontos pályával is várja az érdeklődőket.

A kétnapos rendezvényen megjelenik a tájékozódási futók színe-java, például a közelmúltban többszörös Eb- és vb-aranyérmes válogatott tagok is indulnak a győzelemért.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.