Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
13°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
13°C

Nem mindegy hogyan használjuk a laptop töltőjét

2023. szeptember 13. 9:14

A laptopok egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen mobilisan tudjuk használni. Akár utazás közben, de egyszerűen be tudjuk vinni a munkahelyre vagy éppen az egyetemre, iskolába is. Ez azonban “áldozatokkal” jár, mivel kiemelten oda kell figyelni a laptop töltőre, állapotára, valamint csere esetén az új kiválasztására.

Mire kell figyelni új töltő vásárlásánál?

Természetesen az első lépés az, hogy ne a legolcsóbb opciót keressük, mivel az a gyakorlatban nem nyújt valódi megoldást, sőt, még az is előfordulhat, hogy kárt teszünk a készülékben. Ezért is fontos arra odafigyelni, hogy mégis hol vásárolunk. A Laptopszaki laptop töltő kínálatában minden géphez megtalálhatjuk az ideális kiegészítőt, amivel hatékonyan tudjuk majd tölteni az akkumulátort hosszú távon is.

Ezért is lényeges, hogy csak és kizárólag olyan töltőt válasszunk, ami kompatibilis a saját laptopunkkal. Szigorúan tilos még akár ideiglenesen, egy-egy töltés alkalmával olyan kábelt használni, ami alapból egy teljesen más géphez való, például elkérni egy ismerősét. Ma már a piacon elérhetőek gyári új, utángyártott új és használtak is, ezek sokkal biztonságosabb megoldást jelenthetnek. Természetesen ezeknél is fontos, hogy kompatibilisek legyenek a saját eszközzel.

Ezt úgy tudjuk megvizsgálni, hogy megnézzük a régi töltő vagy a készülék alján, hogy mekkora Volt (V) és Amper (A) található rajta. Ha ezek az adatok megvannak, akkor máris könnyebb lesz választani és garantáltan nem lőhetünk mellé. Ma már kaphatóak univerzális töltők, de ezeket érdemes elkerülni, mivel nem biztosítanak hatékony töltést és néhány laptop akkumulátorában komoly károkat is tudnak okozni.

A töltő tárolására is ügyeljünk

Az új laptop töltő vásárlása általában az utolsó opció, ezért is fontos arra figyelni, hogy a jelenlegi élettartamát minél jobban meghosszabbítsuk. A legsérülékenyebb pontja a kábel és maga a csatlakozó, amit a laptopba helyezünk. Általában itt használódik el a leggyorsabban a kiegészítő. Hogy ezt megakadályozzuk, ügyelni kell arra is, hogy hogyan tároljuk magát a töltőt.

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a kábelt egyszerűen feltekerjük. A rézvezeték megtöréséhez fog vezetni ez a módszer. Minden töltőn található egy kötegelő, ezt használjuk inkább, ha el akarjuk rakni az eszközt. A háziállatokra is oda kell figyelni, nehogy megrágják a kábelt, vagyis használat közben is legyen biztonságos helyen.

Hogyan használjuk?

Az első tipp az, hogy alkalmazás után azonnal húzzuk ki a fali aljzatból, majd utána a laptopból. Mindig kemény, sík felületen, például asztallapon vagy parkettán használjuk. Az adapter működés közben felmelegszik, így semmiképp se olyan területre helyezzük, ahol több mint 35 fok van.

A laptop töltő az egyik legfontosabb “része” a készüléknek, így kiemelten oda kell figyelni a tárolására és a használatára.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.