Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sipos Adrián csapata legyőzte a Kielt

2023. szeptember 10. 21:27 // Forrás: MTI
Sipos Adrián csapata, az MT Melsungen nagy bravúrral 35-30-ra nyert a címvédő THW Kiel otthonában a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

A Bundesliga honlapja szerint a válogatott beállónak egy kapura lövése volt, és azt gólra váltotta. Négy forduló után már csak a Füchse Berlin és a Melsungen százszázalékos a tabellán. Utóbbi 2012 óta először, fennállása során másodszor tudott nyerni Kielben.

A válogatott jobbátlövő Ilic Zoran négy kísérletéből egy sem zárult góllal, csapata, a HSV Hamburg 35-24-re kikapott a Bajnokok Ligája-címvédő SC Magdeburg otthonában. A válogatott irányító Hanusz Egon nyolcból hatszor talált be a TVB Stuttgart színeiben, amely hazai pályán 28-22-re verte a ThSV Eisenach együttesét.

A Melsungen hatalmas bravúrral nyert a Kiel ellen - Fotó: MT Melsungen FacebookA Melsungen hatalmas bravúrral nyert a Kiel ellen - Fotó: MT Melsungen Facebook

A jobbátlövő Bartók Donát mind a négy lövéséből gól lett, részben ennek is köszönhetően a címvédő Kadetten Schaffhausen 32-29-re győzött a TSV St. Otmar St. Gallen otthonában a svájci élvonalban.    

A női Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a német bajnok és kupagyőztes SG BBM Bietigheim 27-22-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában. A vendégeknél a válogatott jobbszélső Faluvégi Dorottya hat lövésből öt gólt szerzett. A válogatott kapus Szikora Melinda nem játszott, a hazaiaknál a balátlövő Háfra Noémi nem szerzett gólt.    

A válogatott balszélső Korsós Dorina két kísérletből egyszer talált be, ám román csapata, a Rapid Bucuresti 30-28-ra kikapott a dán Esbjerg otthonában a BL-ben.

A norvég női bajnokságban Kajdon Blanka együttese, a Molde HK Elite 32-30-ra nyert a Follo HK otthonában, de a magyar irányító ezúttal nem talált a hálóba.

A szlovák-cseh közös bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszában a címvédő Dunaszerdahely 31-26-ra nyert a Házená Kynzvart vendégeként. Bízik Réka tíz, Eliska Desortová hat, Jovana Ilic öt gólt dobott Debre Viktor vezetőedző csapatában, a HC DAC-ban. A cseh Baník Most odahaza 30-25-re verte a DHC Slavia Prahát, Ogonovszky Eszter hatszor talált be a házigazdáknál.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.