Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
15°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
15°C

Vizsgálja a MÁV, hogy miért siklanak ki a vonatok Veszprém és Eplény között

2023. szeptember 7. 11:52
A közelmúltban három vonatkisiklás is történt, ráadásul kísértetiesen ugyanazon a helyen, a Veszprém és Eplény közötti vonalon a 82-es út vasúti átjárójánál. A MÁV már vizsgálja a pálya állapotát, de amíg ezzel nem végeznek, addig is megoldották a zavartalan és biztonságos vonatközlekedést.

Minderről az iho.hu szakportál írt, akik megkeresték a MÁV-ot is azzal kapcsolatban, hogy milyen intézkedéseket tesznek azért, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset. Azt egyébként hozzá kell tenni, hogy szerencsére személyi sérüléssel egyszer sem járt a vonatok kisiklása, lévén, hogy ezen a szakaszon amúgy is lassan közlekednek a szerelvények, de a balesetek így is okoztak fennakadásokat a vasúti közlekedésben.

Az alternatívát jelenleg a Dácsia mozdonyok jelentik (forrás: iho.hu/Vörös Attila)Az alternatívát jelenleg a Dácsia mozdonyok jelentik (forrás: iho.hu/Vörös Attila)

A pályakarbantartási munkák már augusztus végén megkezdődtek, kiváltképp az éjszakai órákban, hogy a személyszállítást ne akadályozzák. A MÁV iho.hu-nak eljuttatott válaszából kiderül, hogy a pálya állapotának vizsgálata mellett 10 és 20 km/h-ra csökkentették ezen a szakaszon a vonatok sebességét, továbbá a vizsgálat idejére kitiltották a nagy remot Csörgő mozdonyokat a szakaszról, helyettük kisebb remt Dácsiákkal, vagy Bézé-motorvonatokkal oldják meg a közlekedést.

Nyitókép: a legutóbb kisiklott vonat az eplényi szakaszon (forrás: iho.hu)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.