Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

A Pannon Egyetem épületeinek energetikai felújítása

2023. augusztus 30. 14:45
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú pályázati felhívás keretében a Pannon Egyetem 1,3 milliárd forintot nyert el 2023. áprilisában.

Az elnyert támogatás a Pannon Egyetemen zajló komplex beruházáshoz biztosít forrást, melynek során a Veszprém, Egyetem u. 10. szám alatti épületei energetikai szempontból is megújulnak. Jelen támogatás keretében a 10 emeletes „I” épület és a tornacsarnok teljes rekonstrukciója, valamint az épület-együttes energetikai korszerűsítési kivitelezése valósul meg hőszivattyús megoldással.

A projekt eredményeképpen a 2023-as fűtési szezont már az energetikailag korszerűsített épületekben kezdjük meg. Jelen felhívás forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.

A korszerűsítésre kerülő épületek fejlesztése során szem előtt tartjuk a költségoptimalizált követelményszintnek való megfelelést. Jelen energetikai fejlesztés egy komplex beruházás része, mely a Pannon Egyetem veszprémi kampuszát (Egyetem u. 10. szám alatti épület-együttese) érinti.
A projekt célja a veszprémi Pannon Egyetem, Egyetem u. 10. szám alatti „I” és tornacsarnok épületének teljes rekonstrukciója, mely során annak hőszigetelése és a nyílászárók cseréje valósul meg, illetve az épület-együttes energetikai korszerűsítési kivitelezése hőszivattyús megoldással. Ez utóbbi projektelem a központi fűtés, mesterséges szellőzés és használati melegvíz (HMV) termelés céljából kerül kialakításra. A hőszivattyús blokk 6 db, előzetes méretezések alapján egyenként kb. 340 kW-os egységből áll, melyek 21/16 C-os hőfoklépcsővel üzemelnek. A hőcserélőkről a megtermelt hőt 20/15 C-os hőfoklépcsőjű vízzel, hőszigetelt csővezetéken juttatjuk el az érintett épületekben található hőközpontokig, ahol épületenként megfelelő teljesítményű víz-víz hőszivattyúval állítjuk elő a megfelelő hőfoklépcsőjű fűtővizet.

Támogató: Miniszterelnökség – Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési
Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
A projekt futamideje: 2021.07.12 – 2023.11.15.

vehir.hu
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. 2024. április 30. 10:59 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.