Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

A Pannon Egyetem épületeinek energetikai felújítása

2023. augusztus 30. 14:45
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú pályázati felhívás keretében a Pannon Egyetem 1,3 milliárd forintot nyert el 2023. áprilisában.

Az elnyert támogatás a Pannon Egyetemen zajló komplex beruházáshoz biztosít forrást, melynek során a Veszprém, Egyetem u. 10. szám alatti épületei energetikai szempontból is megújulnak. Jelen támogatás keretében a 10 emeletes „I” épület és a tornacsarnok teljes rekonstrukciója, valamint az épület-együttes energetikai korszerűsítési kivitelezése valósul meg hőszivattyús megoldással.

A projekt eredményeképpen a 2023-as fűtési szezont már az energetikailag korszerűsített épületekben kezdjük meg. Jelen felhívás forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.

A korszerűsítésre kerülő épületek fejlesztése során szem előtt tartjuk a költségoptimalizált követelményszintnek való megfelelést. Jelen energetikai fejlesztés egy komplex beruházás része, mely a Pannon Egyetem veszprémi kampuszát (Egyetem u. 10. szám alatti épület-együttese) érinti.
A projekt célja a veszprémi Pannon Egyetem, Egyetem u. 10. szám alatti „I” és tornacsarnok épületének teljes rekonstrukciója, mely során annak hőszigetelése és a nyílászárók cseréje valósul meg, illetve az épület-együttes energetikai korszerűsítési kivitelezése hőszivattyús megoldással. Ez utóbbi projektelem a központi fűtés, mesterséges szellőzés és használati melegvíz (HMV) termelés céljából kerül kialakításra. A hőszivattyús blokk 6 db, előzetes méretezések alapján egyenként kb. 340 kW-os egységből áll, melyek 21/16 C-os hőfoklépcsővel üzemelnek. A hőcserélőkről a megtermelt hőt 20/15 C-os hőfoklépcsőjű vízzel, hőszigetelt csővezetéken juttatjuk el az érintett épületekben található hőközpontokig, ahol épületenként megfelelő teljesítményű víz-víz hőszivattyúval állítjuk elő a megfelelő hőfoklépcsőjű fűtővizet.

Támogató: Miniszterelnökség – Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési
Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
A projekt futamideje: 2021.07.12 – 2023.11.15.

vehir.hu
további cikkek
Lehetőségből cselekvés - ismét megrendezik az Innováció Konferenciát közélet Lehetőségből cselekvés - ismét megrendezik az Innováció Konferenciát ,,A Hidak és Utak” nemzetközi Innováció Konferenciát (ECIM) a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen második alkalommal, idén november 23-24-én rendezi meg. 2023. november 23. 16:09 A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! Csütörtök délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia – Veszprémi Akadémiai Bizottsága adott otthont a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, azon belül is a Társadalomtudományi Intézet szervezésében megvalósuló, A valóság nem ellenség konferencia megnyitójának, s magának a rendezvénynek, mely központi témája az éghajlatváltozás, s annak társadalmi aspektusai. 2023. november 23. 12:07 Kígyózó sorok a Pannon Egyetem nyílt napján Kígyózó sorok a Pannon Egyetem nyílt napján Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem képzéseire. Szerdán délelőtt tíz órától várták a középiskolás fiatalokat, hogy minél pontosabb és átfogóbb képet adjanak nekik az intézmény képzéseiről, s az új pontszámítási rendszerről. 2023. november 15. 23:10 A VEMÉV-SZER Kft. kapta az ”Év Vállalkozása Díjat” közélet A VEMÉV-SZER Kft. kapta az ”Év Vállalkozása Díjat” A 2023-as TOP 100+200 kiadványnak a díjátadóval egybekötött bemutató rendezvényét november 14-én tartották meg, immár tizenhatodik alkalommal. A megye gazdasági életének kiemelt eseményét a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, melyen a térség vezető vállalkozásainak képviselői, meghatározó gazdasági és innovációs szereplői vesznek részt.   2023. november 14. 21:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.