Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C

A nyár utolsó napján indul az első INOTA Fesztivál

2023. augusztus 30. 13:54 // Forrás: Veszprém-Balaton 2023 // Borítókép: Besnyő Dániel
Szakmai konferenciával nyit csütörtökön, és családbarát vasárnappal zárul az első INOTA Fesztivál, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseménye az azonos nevű hőerőműben - a kettő között pedig száznál is több zenészt, dj-t, fényművészt és vizuális alkotót, illetve többezer fesztiválozót várnak a szervezők.

Az első alkalommal megrendezett INOTA Fesztivál azzal a céllal egyesíti három fél - a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az NVC elektronikus zenei rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production - elképzeléseit, hogy kőbe vésett művészeti ágakon túlnyúló, a stílusdobozokból kitekintő programjával egy minden érzékre ható élménnyel gyarapítsa az ide érkezőket, növelve a Veszprém-Bakony-Balaton régió vonzerejét, nem utolsósorban pedig új, előremutató árnyalatot fessen a hazai fesztiválpalettára.

A nyár utolsó hétvégéjén az Inotai hőerőműben az ipari örökség és a kortárs kreativitás találkozik több mint 200 ezer négyzetméteren, olyan programokkal, mint az ipari területek kulturális újrahasznosításával foglalkozó, fesztiválnyitó Power of Possibilities inspirációs fórum, ami már csütörtök délelőtt várja az érdeklődőket (napijeggyel és bérlettel ráadásul ingyenes, várpalotai lakosoknak pedig kedvezményes), a sokak által várt aznapi Nils Frahm koncert, a fesztivál mind a négy napján végignyúló nagyszabású RADIATIONS fényművészeti kiállítás, vagy éppen vasárnap a kortárs színház- és táncelőadások, illetve a családbarát programok, ami gyerekeknek kreatív műhelyfoglalkozásokat, felnőtteknek pedig Nyáry Krisztián előadását ígéri.

A fesztivál sokszínű  programja kivételes érdeklődést váltott ki: a szervezők legenyhébb becslése alapján is 15000 embert várnak erre a hosszúhétvégére, akiknek nagyjából a hetede külföldről érkezik. Az átfogó audiovizuális élmény megvalósulásáért közel 500 fényforrás, 400 szervezésben segítő dolgozó, 160 önkéntes, sokmillió lumen fényerejű lámpapark  és többszázezer Watt teljesítményű hangtechnika gondoskodik majd.

Az első INOTA Fesztivál kapuja augusztus 31-én csütörtök délelőtt 10 órakor nyit, és szeptember 3-án vasárnap este 11-kor záródik.

vehir.hu
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.