Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

A nyár utolsó napján indul az első INOTA Fesztivál

2023. augusztus 30. 13:54 // Forrás: Veszprém-Balaton 2023 // Borítókép: Besnyő Dániel
Szakmai konferenciával nyit csütörtökön, és családbarát vasárnappal zárul az első INOTA Fesztivál, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseménye az azonos nevű hőerőműben - a kettő között pedig száznál is több zenészt, dj-t, fényművészt és vizuális alkotót, illetve többezer fesztiválozót várnak a szervezők.

Az első alkalommal megrendezett INOTA Fesztivál azzal a céllal egyesíti három fél - a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az NVC elektronikus zenei rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production - elképzeléseit, hogy kőbe vésett művészeti ágakon túlnyúló, a stílusdobozokból kitekintő programjával egy minden érzékre ható élménnyel gyarapítsa az ide érkezőket, növelve a Veszprém-Bakony-Balaton régió vonzerejét, nem utolsósorban pedig új, előremutató árnyalatot fessen a hazai fesztiválpalettára.

A nyár utolsó hétvégéjén az Inotai hőerőműben az ipari örökség és a kortárs kreativitás találkozik több mint 200 ezer négyzetméteren, olyan programokkal, mint az ipari területek kulturális újrahasznosításával foglalkozó, fesztiválnyitó Power of Possibilities inspirációs fórum, ami már csütörtök délelőtt várja az érdeklődőket (napijeggyel és bérlettel ráadásul ingyenes, várpalotai lakosoknak pedig kedvezményes), a sokak által várt aznapi Nils Frahm koncert, a fesztivál mind a négy napján végignyúló nagyszabású RADIATIONS fényművészeti kiállítás, vagy éppen vasárnap a kortárs színház- és táncelőadások, illetve a családbarát programok, ami gyerekeknek kreatív műhelyfoglalkozásokat, felnőtteknek pedig Nyáry Krisztián előadását ígéri.

A fesztivál sokszínű  programja kivételes érdeklődést váltott ki: a szervezők legenyhébb becslése alapján is 15000 embert várnak erre a hosszúhétvégére, akiknek nagyjából a hetede külföldről érkezik. Az átfogó audiovizuális élmény megvalósulásáért közel 500 fényforrás, 400 szervezésben segítő dolgozó, 160 önkéntes, sokmillió lumen fényerejű lámpapark  és többszázezer Watt teljesítményű hangtechnika gondoskodik majd.

Az első INOTA Fesztivál kapuja augusztus 31-én csütörtök délelőtt 10 órakor nyit, és szeptember 3-án vasárnap este 11-kor záródik.

vehir.hu
további cikkek
Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus gospel Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus Tavaly kipróbálták, Veszprém pedig befogadta. Sőt, várakozásokon felüli teltházat csinált a Veszprém Arénában az első Gospel karácsony. Az USA-ból érkező színesbőrű énekesek akkor az év egyik legkülönlegesebb zenei élményét hozták el Veszprémbe, idén a szervezők megkísérlik megismételni a tavalyi előadást, néhány újítással. Ezekről is szó volt a hétfői sajtótájékoztatón, ahol bejelentették mindezt. 2023. november 13. 23:06 Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje Európa Kulturális Fővárosa Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje A legjobb ötbe került a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéje a Hollywood Music In Media Awards jelöltjei között. A gálát november 16-án tartják majd a filmek fővárosában. 2023. november 6. 13:54 Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Európa országaiból sereglenek a hegedűkészítő mesterek október 17-19. között Veszprémbe, hogy megmérettessék legszebben szóló hangszereiket. A rendezvény programjában nemzetközi szaktekintélyek előadásai, koncertek, hangszerkiállítás és hegedűhangzási verseny is szerepel. 2023. október 17. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.