Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
18°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
18°C

Nagy lehetőség kapujában a magyar válogatott: Eb-selejtező körkép

2023. augusztus 29. 12:26
Hamarosan újra a pályán láthatjuk a magyar labdarúgó válogatottat, fontos mérkőzések következnek a csapat számára.

Az eddigi 3 lejátszott Eb-selejtező után szeptember 9-én lép pályára legközelebb a magyar válogatott, méghozzá Szerbiában, ahol egy nagyon kiélezett mérkőzésen kell majd jól teljesítenie a csapatnak. Az Európa-bajnoki selejtezők eredményeit és a magyar csapat teljesítményét a foci eredmények oldalra kattintva lehet részletesen is követni. A válogatott közel 1 hónapon belül kétszer is találkozni fog a szerbekkel, a szeptemberi mérkőzést követően október 14-én majd a Puskás Ferenc Stadionban is találkozik a két csapat. 

Eddig összesen háromszor rendeztek Magyarország-Szerbia mérkőzést, és mindegyik találkozás nagyon szorosra sikeredett és nem kell gólgazdag mérkőzésre számítanunk. Legutóbb egy baratságos mérkőzésen csaptak össze a felek 2022 márciusában, akkor a szerbek tudtak 1 góllal diadalmaskodni Nagy Zsolt öngóljának köszönhetően. A másik kettő meccs már tétmérkőzés volt és ezeken egyszer sem szenvedtünk vereséget. 2020 októberében 1-0-ra nyerni tudott a magyar csapat Belgrádban, akkor Könyves Norbert 20. percben lőtt találatával nyert a magyar válogatott, ezt az eredményt a szeptember 9-én lejátszott mérkőzésen is szívesen elfogadnánk. Az október visszavágón sem kellett szégyenkeznie a csapatnak, igaz a győzelem nem jött össze, de a 1-1-es döntetlen is szép eredmények mondható. Akkor már a 17. percben vezetést szerzett a szerb csapat Radonjic góljával, majd Kalmár Zsolt tudott kiegyenlíteni még az első félidőben.

Azért is lesz nagyon fontos a két szerbek elleni találkozó, hiszen a két csapat jelenleg ugyanúgy 7 ponttal áll a csoportba, a jobb gólkülönbségünknek köszönhetően, viszont mi vagyunk az élen. A magyar válogatott egyelőre még gólt sem kapott, ezt a stabilt védekezést jó lenne megtartani és akkor nagy baj már nem lehet. Ebbe is minimális különbség van csak a két csapat között a magyarok gólaránya 5-0, a szerbek 5-1, tehát két nagyjából teljesen ugyanolyan erősségű csapat közül, majd a pillanatnyi koncentráció és forma dönthet. Az biztos, ha a csapat jól szerepel ezen a két találkozón, akkor nagyon közel kerül, ahhoz hogy kijusson a következő Európa-bajnokságra.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.