Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C

Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése

2023. augusztus 29. 15:20
Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott az érintett terüleen élőknek, amelyen szóba került az ideiglenes parkolás megoldása is.
 

Szeptember 4-én vonulnak fel a munkagépek és kezdik meg az egyetemvárosi Kemecse utcában az új parkoló kialakítását, ezzel az ott élőknek egy régi kívánsága teljesül. A területen ugyanis eddig rendezetlen körülmények között, általában csak a szokásjog alapján tudták leparkolni autójukat, eső esetén ráadásul a sáros földön tudták csak ezt megtenni.

A helyzet megoldása érdekében már több lakossági fórumot is szervezett a térség megválasztott önkormányzati képviselője, Csík Richárd, ezeken nem egy alkalommal a Polgármesteri Hivatal Városüzemetetési Irodájából is részt vettek szakértők, hogy a szakmai tartalmat összhangba tudják hozni a lakosok valós igényeivel.

A hétfői lakossági fórum már arról szólt, hogy szeptember 4-én ténylegesen is elindulhat a munka, addig pedig egy ideiglenes parkolót alakítanak ki az érintett Stadion utca 24-26-28-30-as társasházak lakosainak.

Csík Richárd a fórumon azt is elmondta, amennyiben a kiszemelt helyszín beválik, mint parkoló, akkor a projekt elkészültével a Vetési Albert Gimnázium tartalék parkolójaként tudna funkcionálni tovább. Ez akár a környező utcák parkolási leterheltségét is enyhítheti az iskolai események alkalmával. Ezt a lehetőséget a későbbiekben még megvizsgálják, most viszont a térség lakosainak jelent hatékony átmeneti megoldást.

vehir.hu
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. ma 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. ma 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. ma 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. tegnap 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.