Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése

2023. augusztus 29. 15:20
Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott az érintett terüleen élőknek, amelyen szóba került az ideiglenes parkolás megoldása is.
 

Szeptember 4-én vonulnak fel a munkagépek és kezdik meg az egyetemvárosi Kemecse utcában az új parkoló kialakítását, ezzel az ott élőknek egy régi kívánsága teljesül. A területen ugyanis eddig rendezetlen körülmények között, általában csak a szokásjog alapján tudták leparkolni autójukat, eső esetén ráadásul a sáros földön tudták csak ezt megtenni.

A helyzet megoldása érdekében már több lakossági fórumot is szervezett a térség megválasztott önkormányzati képviselője, Csík Richárd, ezeken nem egy alkalommal a Polgármesteri Hivatal Városüzemetetési Irodájából is részt vettek szakértők, hogy a szakmai tartalmat összhangba tudják hozni a lakosok valós igényeivel.

A hétfői lakossági fórum már arról szólt, hogy szeptember 4-én ténylegesen is elindulhat a munka, addig pedig egy ideiglenes parkolót alakítanak ki az érintett Stadion utca 24-26-28-30-as társasházak lakosainak.

Csík Richárd a fórumon azt is elmondta, amennyiben a kiszemelt helyszín beválik, mint parkoló, akkor a projekt elkészültével a Vetési Albert Gimnázium tartalék parkolójaként tudna funkcionálni tovább. Ez akár a környező utcák parkolási leterheltségét is enyhítheti az iskolai események alkalmával. Ezt a lehetőséget a későbbiekben még megvizsgálják, most viszont a térség lakosainak jelent hatékony átmeneti megoldást.

vehir.hu
további cikkek
A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. ma 21:58 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. ma 14:43 Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Navracsics Tibor Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európa Unióhoz, miután a népszavazáson a magyarok 84 százaléka döntött a csatlakozás mellett. Az ország történetében jelentős mérföldkő volt 2004. május elseje, amely számos változást és lehetőséget hordozott magában. Az elmúlt két évtized tapasztalatairól, a csatlakozáskor megfogalmazott elvárásokról és reményekről, valamint a jelenlegi politikai helyzetről, továbbá a közelgő uniós és önkormányzati választásokról kérdeztük dr. Navracsics Tibor, közigazgatási- és területfejlesztési minisztert. Az interjú során szó esett Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolat fejlődéséről, a jövőbeli tervekről, valamint azokról a kihívásokról, amelyekkel az ország szembesül a mai politikai környezetben. ma 21:57 Legyen szivacsváros Veszprém! Legyen szivacsváros Veszprém! Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc, az Együtt Veszprémért Egyesület két tagja, valamint polgármester- és képviselő-jelöltje azonnali intézkedéseket sürgetnek az utóbbi időben gyakran tapasztalható villámárvizek megoldására. Mindezt az úgynevezett „szivacsváros” koncepció megvalósításával érnék el. ma 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.