Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magánszemélyi önrendelkezések otthonról

2023. augusztus 28. 9:44

Számos olyan helyzet adódhat, amikor nem tudunk vagy nem akarunk személyesen eljutni egy ügyvédi konzultációra, ám a jogi támogatásra mégis szükségünk lenne ahhoz, hogy megnyugtatóan rendezzük ügyeinket. 

Elektronikus jogi platform

Az Alex felületén online magánszemélyi önrendelkezéseket tehetünk, amelyek megfelelnek az aktuális törvényeknek, rendelkezéseknek, jogszabályoknak. 

Akár egészségügyi rendelkezési nyilatkozatot, akár végrendeletet szeretnénk létrehozni, olyan formában, hogy valóban meg is tudja állni a helyét, itt biztonságosan, rugalmasan és kedvező áron tehetjük meg, személyes megjelenés nélkül.

Milyen okok fordulhatnak elő?

Lehetséges, hogy az egészségügyi állapotunk nem engedi meg az utazást, éppen kórházban tartózkodunk, vagy egyedül nem merünk nekiindulni egy hosszabb útnak, és nincs, aki elkísérjen minket. Ha a közelünkben nincs ügyvédi iroda, akkor autó nélkül hosszadalmas vagy bonyolult lehet eljutni a jogi konzultációra. 

Online azonban bármikor, bárhonnan rendezhetjük jogi ügyeinket, mindössze internetre és egy megfelelő eszközre lesz szükségünk mindehhez. Ráadásul számos előnnyel is jár ez a megoldás.

A legfontosabb pozitívumok, amik az elektronikus ügyintézés mellett szólnak

Az egyik a nagyfokú rugalmasság, azonban ez nem csupán a helyszínt és az időpontot illetően nyilvánul meg. Mivel az elkezdett folyamat akármikor megszakítható, ezért extra gondolkodási időt nyerhetünk, és később ugyanott folytathatjuk, ahol korábban félbehagytuk. Ez különösen fontos lehet, ha a végrendeletünket illetően egyben s másban elbizonytalanodnánk, s némi megfontolást igényelne a végleges elhatározás..

Magánszemélyként különösen fontos kérdésnek bizonyulhat a folyamat anyagi oldala is. Az elektronikus platformon keresztül kedvező és fix áron vehetjük igénybe a szolgáltatásokat, így nem kell aggódnunk a magas költségek miatt.

Nem kell mindeközben lemondanunk a hiteles dokumentumról, hiszen megfelelő szakmai hátteret biztosít mindehhez a KRS Ügyvédi Iroda, akiknek tulajdonképpen az online szolgáltatását vesszük igénybe, ha az Alex felületét használjuk.

A dokumentumok elkeveredése, elvesztése sem jelenthet többé problémát, hiszen a regisztráción keresztül később is bármikor elérhetők maradnak az itt létrehozott iratok, amelyeket le tudunk tölteni, és akár ki is nyomtathatunk.

Az ily módon megszülető dokumentumok tartalmaznak minden olyan kötelezően előírt elemet, amelyre szükség van ahhoz, hogy valóban megállják a helyüket, adott esetben egy bírósági eljárás folyamán is. 

Mind az egészségügyi nyilatkozat, mind a végrendelet olyan dokumentumok, amelyek egyrészt lehetővé teszik, hogy a mi akaratunk érvényesüljön akkor is, amikor már azt ténylegesen nem tudjuk érvényesíteni, másrészt le is veszi szeretett családtagjaink válláról a nehéz döntések terhét.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.