Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
12°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
12°C

A tehetséggondozás nem lehet öncélú tevékenység

2010. június 13. 0:35
Műszaki Informatikai Kar által alapított Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola ismét sikeres tanévet zárt.

Diákjaik az országos versenyek élvonalában végeztek, és sok hasznos tapasztalatot szereztek a foglalkozásokon. Az iskola tanévzáró-oklevélátadó ünnepségét szombaton tartották a B épület aulájában, ahol a sikeres diákok és tanáraik oklevelet és könyvjutalmat vettek át.

Bona Katinka gordonkaművész előadása után elsőként dr. Friedler Ferenc a Műszaki Informatikai Kar dékánja köszöntötte az egybegyűlteket.
– A tehetséggondozás nem lehet öncélú, és nem is pénzkérdés, hiszen hiába mondanánk valakinek, hogy tanuljon meg egy nap alatt kínaiul, az nem fog menni neki még fizetségért sem. Négy dolog kell a sikeres tehetséggondozáshoz: kiváló és céltudatos diákok, szintén kiváló tanárok, egy tudományos szervezet, és végül, hogy ez előzőek megfelelően együttműködjenek.



A díjazottak

Dr. Pintér Ferenc az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola igazgatója számadatokkal is alátámasztotta, hogy a diákok büszkék lehetnek magukra, és sikeres tanévet zártak. Országos versenyről 25-en hoztak haza díjat.



Dr. Nagy Zoltán

Dr. Nagy Zoltán professzor, a Műszaki Informatikai Kar egyetemi tanára az Agyi bioelektromos képalkotás: az orvosbiológia és az informatika határterületi problémái címmel tartott előadást.
Ezek után vehették át a diákok és tanárok az oklevelet, könyvjutalmat, majd részt vettek egy fogadáson, amin egy torta is várta őket.

Ódor Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.