Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tíz éremmel és 15 kvótával zárták a kajak-kenu a vb-t a magyarok

2023. augusztus 27. 17:25 // Forrás: MTI
A magyar küldöttség tíz éremmel, két arannyal, öt ezüsttel és három bronzzal, valamint 15 párizsi kvótával - a maximális hat férfi kajakossal és három férfi kenussal, valamint négy női kajakossal és két női kenussal - térhet haza a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságról.

Az ötkarikás számokat tekintve három ezüst és egy bronz volt a mérleg. Legutóbb 1990-ben fordult elő, hogy a csapat mindössze két elsőséget gyűjtsön, de Hüttner Csaba szövetségi kapitány a rajt előtt hangsúlyozta: ezúttal sokkal fontosabb a párizsi indulási jogok száma, mint az érmekben mérhető eredményesség.

Kopasz Bálint győz a férfi kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 25-én. MTI/Kovács TamásKopasz Bálint győz a férfi kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 25-én. MTI/Kovács Tamás

A vihar elvonultával mintegy félórás csúszással szálltak vízre a vb zárószámának résztvevői, a férfi kajak egyesek 5000 méteres, 35 fős  mezőnyében ott volt a két éve aranyérmes Noé Bálint is. A magyar versenyző az első futószakasz után még az élbolyban lapátolt, ezután azonban leszakadt, és a kilencedik helyen fejezte be a küzdelmet.

A magyar válogatott két arannyal, öt ezüsttel és három bronzzal zárta a németországi Duisburgban rendezett kajak-kenu világbajnokságot, ezzel a hatodik  helyen végzett az éremtáblázaton.

A vb-n 21 ország képviselői állhattak dobogóra.

ARANY        EZÜST        BRONZ
Németország       3            5            6
Spanyolország     3            5            5
Kanada            3            2            2
Kína              3            1            3
Új-Zéland         3            -            -
MAGYARORSZÁG      2            5            3
Portugália        2            1            1
Dánia             2            1            -
Lengyelország       1            5            3
Ausztrália        1            3            -  
Románia               1            1            1    
Chile             1            -            1
Olaszország       1            -            1
Csehország        1            -            -
Kuba              1            -            -
Litvánia          1            -            -
Üzbegisztán       1            -            -
Georgia           -            1            -  
Ukrajna           -            -            2
Moldova           -            -            1
Svédország        -            -            1

vehir.hu
további cikkek
Kammerer-Kucsera: „Ha a másikat nézed, sose leszel sikeres” sport Kammerer-Kucsera: „Ha a másikat nézed, sose leszel sikeres” Kammerer Zoltán olimpiai- és világbajnok és Kucsera Gábor világbajnok kajakozók sportkarrieri pályafutásából rendkívül nehéz lenne egy pillanatot kiemelni. A budapesti Allee Bevásárlóközpont mégis megtette egy fotókiállítás keretében, ami a sport fontosságát, valamint az élsportolók megjelenésének hatásait hangsúlyozza. Kucsera és Kammerer a 2006-os szegedi síkvízi kajak-kenu világbajnokság egyik megfeszítő pillanatában láthatóak a kiállítás anyagában, amint a bronzéremért küzdenek. De mi van most a két világklasszis sportolóval? Hogyan élnek ma, miként emlékeznek a történelmi pillanatokra, és milyen útravalót adott számukra a sport? Mit ajánlanának azoknak a fiataloknak, akik most ragadnának lapátot és vágnának bele a kajak-kenu világába? Többek között ezeket a kérdéseket tettük fel Kucsera Gábornak és Kammerer Zoltánnak, akik a fotókiállítás apropóján páros interjút adtak a Vehírnek. 2024. április 15. 21:54 Kajakarany, pólóbronz és pontszerző helyek olimpia Kajakarany, pólóbronz és pontszerző helyek A magyar női kajaknégyes címét megvédve aranyérmet szerzett szombaton 500 méteren a tokiói olimpián, a női vízilabda-válogatott bronzéremmel térhet haza, a kenusoknál Balla Virág és Takács Kincső, a birkózóknál Muszukajev Iszmail, öttusában pedig Marosi Ádám végzett pontszerző helyen. 2021. augusztus 7. 19:19 Hitet és önbecsülést is nyertek a női kajaknégyes tagjai olimpia Hitet és önbecsülést is nyertek a női kajaknégyes tagjai Hitet és önbecsülést is nyertek aranyérmük mellé a tokiói olimpia szombati napján aranyérmes női kajaknégyes tagjai, akik elmondták, elsősorban saját maguknak bizonyítottak ezzel a sikerrel. 2021. augusztus 7. 8:07 Ismét megvédte címét a magyar női kajaknégyes, Kozák hatszoros olimpiai bajnok olimpia Ismét megvédte címét a magyar női kajaknégyes, Kozák hatszoros olimpiai bajnok A magyar női kajaknégyes ismét megvédte címét 500 méteren a tokiói olimpián. 2021. augusztus 7. 5:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.