Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

A kutyáké volt a főszerep szombaton a Séd-völgyben

2023. augusztus 26. 21:39
A Kolostorok és kertek szombat délutánra megtelt beagle-kel, hiszen a kutyák világnapján tartották a IV. Országos Beagle Találkozót.

A rendezvény fővédnöke Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos volt. A találkozó hivatalos megnyitó beszédében örömét fejezte ki, amiért az eseményen nem csak beagle-k, hanem más kutya fajták is bemutatkozhattak, hiszen ezen a napon minden kutyát ünneplünk. Ovádi felhívta a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, s kifejtette, számos kormányzati intézkedéssel erősítik annak fontosságát.

Ovádi megköszönte többek között a civilek munkáját, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy hazánkban kiemelkedő legyen az állatvédelem, ami közös ügyünk. Ígéretet tett, a kormányzat mindig partner lesz.

A délután egy órától meghirdetett esemény egészen estig várta az odalátogatókat. A rendezvényen befolyt összegből a Beagle Fajtamentést támogatták. A kutyakedvelők beszélgetéseket is hallhattak, például dr. Bujáky Miklóssal, a sokak által jól ismert állatorvossal.

A rendezvény egyik fénypontjaként díjazták a legszebb, a legfiatalabb, a legidősebb, valamint a legtávolabbról érkező beagle kutyákat. Volt mentőkutyás bemutató, kutyakozmetikus előadás, tombola, kutyamasszázs, ügyességi verseny és fotózás.

Szabó Eszter
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  ma 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. ma 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.