Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C

A kutyáké volt a főszerep szombaton a Séd-völgyben

2023. augusztus 26. 21:39
A Kolostorok és kertek szombat délutánra megtelt beagle-kel, hiszen a kutyák világnapján tartották a IV. Országos Beagle Találkozót.

A rendezvény fővédnöke Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos volt. A találkozó hivatalos megnyitó beszédében örömét fejezte ki, amiért az eseményen nem csak beagle-k, hanem más kutya fajták is bemutatkozhattak, hiszen ezen a napon minden kutyát ünneplünk. Ovádi felhívta a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, s kifejtette, számos kormányzati intézkedéssel erősítik annak fontosságát.

Ovádi megköszönte többek között a civilek munkáját, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy hazánkban kiemelkedő legyen az állatvédelem, ami közös ügyünk. Ígéretet tett, a kormányzat mindig partner lesz.

A délután egy órától meghirdetett esemény egészen estig várta az odalátogatókat. A rendezvényen befolyt összegből a Beagle Fajtamentést támogatták. A kutyakedvelők beszélgetéseket is hallhattak, például dr. Bujáky Miklóssal, a sokak által jól ismert állatorvossal.

A rendezvény egyik fénypontjaként díjazták a legszebb, a legfiatalabb, a legidősebb, valamint a legtávolabbról érkező beagle kutyákat. Volt mentőkutyás bemutató, kutyakozmetikus előadás, tombola, kutyamasszázs, ügyességi verseny és fotózás.

Szabó Eszter
további cikkek
Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. tegnap 14:51 A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor Minden NATO-területen kívüli katonai akció csak önkéntes jellegű lehet, ezt a mai tárgyaláson Jens Stoltenberg megerősítette, így Magyarország megkapta azokat a garanciákat, amelyekre szükségünk van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. 2024. június 12. 11:55 Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson. 2024. június 12. 20:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.