Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Sipos Adrián a Bundesliga élmezőnyébe vágyik a Melsungennel

2023. augusztus 24. 21:17 // Forrás: MTI
A válogatott Sipos Adrián a német férfi kézilabda-bajnokság élmezőnyében végezne új csapatával, az európai kupaszereplésre vágyó MT Melsungennel.

A Telekom Veszprémtől távozott beálló csütörtökön az MTVA 40x20 című kézilabda podcastjében elmondta, sok logisztikázással és ügyintézéssel járt a költözés, és bár ez néha nehézségeket okoz, de igyekszik teljes mértékben a kézilabdára összpontosítani, és az elintéznivalókkal csak a szabadidejében foglalkozni.    

Hozzátette, nagyon jól érzi magát Németországban, nagyon jól sikerült a felkészülési időszak, már összebarátkozott új csapattársaival, vagyis jól halad a beilleszkedése.    

Ugyanilyen jókat mondott a szakmai részről is, mivel Melsungenben nagyon hasonló az edzésmunka és a játékstílus, mint a magyar válogatottban. Klubedzője, Roberto García Parrondo - a Szeged és a Budakalász korábbi játékosa - hasonló dolgokat kér, mint José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány.    

"Bár több pozícióban is kell védekeznem, nem csak abban a hármasban, amelyikben eddig, hanem a másik oldalon is, és más verziókat is kipróbáltunk. Nagy bizalmat érzek az edző iránt" - nyilatkozta Sipos.   

Mint mondta, nagyon hosszú, mentálisan és fizikálisan is megterhelő volt a felkészülésük, amelyben csak két szabadnap szerepelt.    

Elárulta, az eddigiekkel ellentétben biztosan pályán lesz támadásban is, hiszen még ő is meglepődött, mennyit támadott az edzőmeccseken.    

"Parrondo nagyon szerette volna, hogy megtanuljam a figurákat, mozgásokat, hiszen nagyon hosszú és kemény a bajnokság, ha egy beálló kiesik, ketten maradunk. Lerohanásban is számol velem, mivel talán én vagyok az egyik leggyorsabb a beállóink közül" - magyarázta Sipos.    

Reményei szerint a négy "magyaros" csapatból a Melsungen végez majd a legjobb helyen a Bundesliga tabelláján. Az irányító Hanusz Egon a TVB Stuttgart, a jobbátlövő Leimeter Csaba az újonc HBW Balingen-Weilstetten, a szintén jobbátlövő Ilic Zoran pedig a HSV Hamburg együttesét erősíti.    

A beálló hangsúlyozta, jövőre nagyon szeretnének kilépni az európai kupaporondra, ehhez az első hatban kell végezniük a bajnokságban. Hozzáfűzte, megvan bennük a potenciál, de ha egészségesek lesznek és összekovácsolódnak, akkor is nagyon sok munkára van szükség, hogy az élmezőnyben zárjanak.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.