Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Több útvonal megváltozik és új járat is lesz a V-Busznál

2023. augusztus 24. 11:44 // Forrás: V-Busz
A lakosság visszajelzései alapján szeptember 1-től több helyi járatos busz útvonala és indulási ideje is megváltozik, valamint 16-os számmal új járat is forgalomba áll a lengyel piac idején.

A legfontosabb változások:

3-as vonal:

Az utasforgalmi igényeknek megfelelően, hétvégén reggel 5:25-kor új járat indul a Csererdő végállomásról.

7-es vonal:

A 7-es járatok a Kórház megállóhely után a Mártírok útja – Cserepes utca útvonalon érik el a Cholnoky Jenő utcát, visszafelé irányban ugyanezen az útvonalon közlekednek.

8A vonal:

A 8A számú járatok az Iskola utca után visszafordulnak a Petőfi Színház irányába, majd onnan az eredeti útvonalon mennek tovább a Haszkovó forduló felé.

11-es vonal:

Hétköznapokon a vonal vasúthoz csatlakozó járatai lerövidülnek, a Vasútállomástól 11A jelzéssel az Egyetem utca – Stadion utca útvonalon az Egry József lakótelepig közlekednek, majd a Kemecse u. – Paál L. u. – Dugovics T. u. útvonalon körbejárva visszaindulnak a Vasútállomás felé. A vasúthoz nem csatlakozó járatok továbbra is változatlan útvonalon, a Vámosi úti fordulóból indulnak és oda érkeznek.

12-es vonal:

 A járatok a továbbiakban nem érintik az Állatkert alsó kapuját, a Patak tér (Veszprém Zoo) megállóhelyen leszállva érhető el az Állatkert.

13-as vonal:

A hétvégén rövidített útvonalon közlekedő járatok közlekedése az utasforgalmi igényeknek megfelelően módosul.

Új, 16-os vonal:

A lakossági igényeknek megfelelően új vonal került kialakításra, amely a Házgyári úti használtcikk piac nyitvatartási idejében közlekedik a Vámosi úti fordulóból a 6-os járat vonalán, majd a továbbiakban a Haszkovó fordulóból a régi 18A vonalán a Bakony Művekig és vissza.

22-22A járatok:

A járatok a továbbiakban a Hotel megállóhely után a Radnóti Miklós tér – Almádi út útvonalon közlekednek, és a Tirat Carmel utcán keresztül érik el a déli intézményközpontot, majd mennek tovább Laci-majorba. A déli intézményközpontban található munkahelyek jobb kiszolgálása érdekében hivatásforgalmi időben 22A jelzéssel betétjáratok közlekednek a Sepsiszentgyörgy utcai megállóhelyig és onnan vissza az Autóbuszállomásra.

23-as vonal:

A Veszprémi Sportuszodát érintő járatok menetrendje megváltozik, a továbbra is betérő járatok 23U jelzéssel közlekednek.

Az Avar utca, mint lakóutca tehermentesítése:

A 10-es, 13-as és 42-es jelzésű autóbuszok útvonala úgy kerül módosításra, hogy a Szent István utcából az autóbuszok nem az Avar utcán át közlekednek, hanem a Kistó utca új szakaszára fordulnak be, majd a Juhar utcai körforgalomnál térnek vissza a Juhar utcába, ahonnan útvonaluk változatlanul folytatódik. A változással a buszok az Avar utca 52. szám előtti megállóhelyet a továbbiakban nem érintik, e helyett a Kistó utcán, a Juhar utca kereszteződése előtt kialakított megállóhelyen állnak meg.

 

Megállóhelyek átnevezése, új megállóhelyek:

  • Tesco-áruház (82-es főút) helyett: 82-es út, bevásárlóközpont
  • Penny Market helyett: Aulich utca, garázstelep
  • Cholnoky SPAR helyett: Cholnoky lakótelep
  • Tejipar helyett: Ipar utca
  • Veszprém, téglagyári bekötő út helyett: Tirat-Carmel utca
  • Patak tér: Patak tér (Veszprém Zoo)
  • Juhar utca helyett: Dózsavárosi temető
  • Sport vendéglő helyett: Füredidomb

A megállóhelyi utastájékoztató táblák cseréje a menetrendváltás napjával történik meg.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.