Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miért van szükség lemezvágó ollókra?

2023. augusztus 24. 10:56

Ahány felület, anyag, legalább annyi fajta megoldás és szerszám létezik. A hatalmas felhozatalra azért van szükség, hogy minden egyes művelethez megtaláljuk a leghatékonyabb eszközt. A fémmegmunkálás során gyakran történik lemezkivágás, ami a legjobban a lemezvágó ollók segítségével végezhető el.

Nem mindegy, hogy melyik eszközt választjuk

Az biztos, hogy lemezvágó ollóból egyáltalán nincs hiány jelenleg a piacon. De ez még nem jelenti azt, hogy a gyakorlatban mindegyik kiváló megoldást nyújt a problémánkra. Érdemes a minőségre törekedni a vásárlás során, ezért is jó választás az EW1867 darabolás kategóriájában böngészni, mivel garantáltan nem fog minket csalódás érni. 

Ha fémszerkezettel dolgozunk, vagy tető és homlokzati munkát végzünk, akkor gyakran van szükség lemezek vágására vagy egy pontos terület kijelölésére és kivágására. Ez egy jól kiválasztott lemezvágó ollóval könnyen elvégezhető. Ma már olyan modern eszközök is elérhetőek, amelyek jól kanyarodóak, akkumulátorral vannak ellátva, kézhez állóak és tökéletes választásnak bizonyulnak például 1,6 milliméteres lemezek vetemedésmentes kivágásához és levágásához.

Ezek az eszközök 180 méter vágási kapacitással rendelkeznek egyetlen feltöltéssel (0,8 milliméter vastag lemez esetén). A segítségével gyors munkatempó érhető el, mivel nyitott vágófej található rajta, ezzel is kitűnő rálátásunk lehet a vágási felületre. Ma már található olyan szerszám is a piacon, amiben úgynevezett QuickIN funkció is van, amivel gyorsan, kulcs nélkül lehet a késeket kicserélni, beállítási munka nélkül. Kiváló élettartammal és ergonómiával, valamint kis tömeggel rendelkeznek. 

Minőségi szerszám, minőségi munka

Aki gyakran dolgozik fémfelülettel, lemezzel, az jól tudja, hogy az eszközök és kiegészítők nagymértékben befolyásolják azt, hogy milyen lesz a végeredmény. A tökéletes munkához nem elég a szakértelem, szükség van megfelelő szerszámra is. A legjobb megoldás az, ha elkerüljük az olcsó megoldásokat, mivel azok könnyen meghibásodhatnak, a hatékonyságuk is erősen megkérdőjelezhető, arról nem is beszélve, hogy rengeteg kellemetlenséggel fogunk találkozni a gyakorlatban.

Ezzel szemben egy minőségi lemezvágó olló élettartama sokkal hosszabb, az első pillanattól kezdve tökéletes eredményt nyújt, több plusz funkció található benne, és még a meghibásodások miatt sem kell majd aggódni.

Profi segítségét is igénybe vehetjük

Természetesen tudjuk, hogy a legtöbb szakembernek megvan a saját arzenálja, amivel dolgozik. Viszont a szerszámok az elmúlt években is töretlenül fejlődtek, megjelentek már olyan modern kialakítások és kategóriák, mint az akkumulátoros eszközök és kiegészítők. Ezért is érdemes bizonyos időközönként átnézni az elérhető lehetőségeket, és ha lehetséges, felfrissíteni a saját készletet néhány újdonsággal, hatékonyabb megoldással.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.