Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Porga Gyula: nem adjuk oda senkinek a Gyárkertet!

2023. augusztus 24. 11:28
A polgármester videóüzenetében a Gyárkert jövőjéről beszélt.

A végéhez közelednek a Gyárkert nagykoncertjei, de a parkot a későbbiekben sem zárják be, sőt multifunkcionális közösségi térként működik majd tovább. Erről Porga Gyula beszélt a közösségi oldalán közzétett videójában, ahol a veszprémi Európa Kulturális Főváros program egyik legsikeresebb helyszínéről, a Gyárkertből jelentkezett be.

A városvezető felidézte, hogy a rövid idő alatt ikonikussá váló rendezvénytérhez először a városnak meg kellett szereznie a régi iparterületet, majd megépíteni és koncertekkel megtölteni a helyszínt.

Hogy ez mennyire sikerült, arra jó bizonyíték, hogy négy hónap alatt a közel 60 koncert országos ismertséget szerzett a Gyárkertnek, sokan pedig egyenesen a Budapest Parkhoz hasonlították az itteni hangulatot. Sőt, legutóbb Charlie-tól a nagyszínpadi koncertje közben az is elhangzott, hogy ez a helyszín jobb, mint a Budapest Park.

Habár már a Gyárkert májusi megnyitóján elhangzott, hogy a nagyszínpadi koncertekkel 2023 nyarán lehet csak számolni, utána közösségi térként és rendezvényhelyszínként használhatják majd a veszprémiek a területet, az utóbbi időben így is számos hamis információ kezdett keringeni a városi szóbeszédben.

Többek közt lehetett híreket hallani az elbontásáról, vagy éppen lakóparkká való átalakításáról. Az álhírek terjedésének az is segített, hogy a helyi ellenzék is felkapta a témát, mintha lobbizni kellene a megmaradásáért. Tehát gyakorlatilag azt próbálták kommunikálni az emberek felé, mintha a fideszes városvezetés által kitalált, megvalósított és sikerre vitt projekt jövőjéért nekik kellene küzdeni.

Ezeket a tévhiteket eloszlatva Porga Gyula a videóüzenetében egyértelműen aláhúzta, hogy a Gyárkert szeptembertől sem zár be, nem adják el, ugyanúgy a városé, a veszprémieké marad és immáron multifunkcionális közösségi térként működik tovább a vendéglátókkal és a kisszínpaddal együtt.

vehir.hu
további cikkek
Éjszakai jégdiszkó a Téli Gyárkertben Éjszakai jégdiszkó a Téli Gyárkertben A téli szórakozás új dimenziója nyílik meg az érdeklődők számára, ugyanis ,,Csússzunk együtt át az éjszakába!” jelmondattal a Téli Gyárkert is csatlakozott a 8. Bayer Construct Jégpályák Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, amelyet idén január 20-án, szombaton tartanak.   2024. január 17. 15:49 A veszprémi karácsonyi vásár szelleme Bálint A veszprémi karácsonyi vásár szelleme Teljes értetlenség állt elő, hogy hogyan maradhat el a karácsonyi vásár Veszprémben éppen az EKF évében. Aztán, ha jobban belegondolunk, hogy miért is szeretjük a karácsonyi vásárokat, akkor feltűnhet, hogy valójában ez a lehetőség adott lesz idén is. Csak másképpen hívják. A puding, de a gőzgombóc próbája is az evés! 2023. december 3. 23:45 Iggy Pop teát kért Veszprémben, egy másik fellépő pedig a koncert után a Balatonban mártózott meg Gyárkert Iggy Pop teát kért Veszprémben, egy másik fellépő pedig a koncert után a Balatonban mártózott meg Májusban azt ígérték a Gyárkert programszervezői, hogy hatvan koncertet élvezhet majd a közönség a Veszprém szívében kialakított helyszínen. Ezt végül túl is teljesítették, hiszen a nyár során 52 koncertnapon 72 fellépő lépett a színpadra. Az utolsó nagyszínpados koncert után, most elárulunk néhány kulisszatitkot a fellépőkről. 2023. szeptember 6. 16:33 Mi az értelme a jeltolmácsnak egy koncerten? Gyárkert Mi az értelme a jeltolmácsnak egy koncerten? Volt néhány gyárkertes koncert idén, amikor a színpad egyik szélén a zenekar tagjai mellett feltűnt még egy ember, aki ugyanúgy együtt élt a koncerttel, de teljesen más volt a szerepe, mint a zenekarok tagjainak. Ő jelnyelven tolmácsolta a zeneszámok sokszor nem is egyszerű szövegét. De miért járnak egyáltalán hallássérültek a koncertekre? A jelenség nem rendkívüli, és ahogy Kodály Zoltán is mondta: a zene mindenkié. 2023. augusztus 31. 16:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.