Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Érdi Mária a harmadik, Vadnai Jonatán is kvótás

2023. augusztus 19. 14:55 // Forrás: MTI
Érdi Mária a harmadik helyen bejutott a vasárnapi éremversenybe és Vadnai Jonatánnal együtt olimpiai kvótát szerzett az ötkarikás hajóosztályok hágai vitorlázó világbajnokságán a korábbi Laser, most ILCA néven futó kategóriában.  

A márciusi Európa-bajnokságon bronzérmes, kétszeres olimpikon Érdi szombaton előbb 49. lett - ezt a helyezését kiejthette -, majd a negyedik. A 69 helyezési ponttal végül a harmadik helyen jutott be a medálfutamba, ahol már csak az első tíz állhat rajthoz.    

Vadnai Jonatánnak jobban kellett izgulnia a szombati futamok előtt, mert a 16-ból a 14. kvótaszerző helyen állt. A kilencedik részversenyben a 17. helyen ért célba, majd 35. lett, így megszerezte a párizsi indulási jogot.

Bátyja, a kétszeres olimpikon Vadnai Benjamin a 49. helyen végzett.

Ebben a hajóosztályban nemenként 16 kvóta talál gazdára a párizsi olimpiára úgy, hogy országonként egyet lehet szerezni.

A négyévente sorra kerülő, tíz hajóosztályt - plusz a mozgáskorlátozott vitorlázók számára kiírt kategóriákat - magában foglaló vb-n több mint 1200 versenyző vesz részt, és elkel a párizsi helyek többsége.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.