Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gulyás illata tölti be a Haszkovót

2023. augusztus 19. 14:34
Régóta tervezték, szombat délelőtt pedig megvalósították az első haszkovói gulyásparty-t a Kálvin János parkban.
 

Az ötlet a Virágzó Veszprémért Egyesülettől származik, akik már 2020-ban eltervezték, hogy felpezsdítve Veszprém legnagyobb lakótelepének az életét évente szerveznek majd lecsófőző versenyt, valamint gulyásparty-t, ahol szintén zsűrizik majd a tradicionális magyar konyha produktumait, amit a baráti társaságok csapatai főznek.

2020-ban ezt az ötletet a koronavírus meghiúsította, idén, amikor éppen 50 éves a Haszkovó-lakótelep viszont már semmi nem állt az útjába és tíz csapat részvételével szombat délelőtt elstartolt a gulyásfőző verseny a parkban.

Erről Jung Edina, a szervező egyesület vezetője számolt be azelőtt, hogy hivatalosan is kiosztották volna a húsokat a csapatoknak, akik saját receptjeik alapján nekiláttak a főzésnek. Jung Edina azt is elmondta, hogy hagyományt szeretnének teremteni ezzel.

A megnyitón ott volt Porga Gyula polgármester is, aki kiemelte, hogy idén a Haszkovón egyfajta ünnep az ünnepben légkört is tapasztalni lehet, utalva arra, hogy a város idén tölti be Európa kulturális fővárosa címet, miközben a Haszkovó pedig kerek 50. születésnapját ünnepli.

A városvezető hozzátette, hogy az ünnep egyenlő a találkozásokkal, ilyenkor pedig megosztjuk egymással az örömöt, a bánatot, egyszóval ez emelkedettebb, jobb hangulatba kerül az ember. Ilyet kívánt a Haszkovó közösségének a következő időszakra is.

A gulyásparty-n az elkészült ételeket zsűri értékelte, a főzés közben különböző színpadi produkciók szórakoztatták a résztvevőket és kilátogatókat.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.