Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen az ideális állványrendszer egy kisteherautóban?

2023. augusztus 17. 11:13

Legyen szó akár egy kishaszongépjárműről, akár egy platós teherautóról, megeshet, hogy szervizjárművé kell alakítani. Ehhez nélkülözhetetlen egy strapabíró, biztonságos állványrendszer.

A Sortimo járműberendezései segítségével mindez pofonegyszerűvé válik. E gyártó intelligens járműberendezései képesek könnyen átláthatóvá tenni a gépkocsi rakterét. Minden szerszámnak, munkaeszköznek meglehet a maga helye, így az időt nem kell keresgéléssel tölteni.

Érdemes átgondoltan kiválasztani a járműberendezés kiválasztását

Először célszerű felmérni, hogy milyen méretű szerszámok tárolására lesz szükség: kisebb alkatrészeket kell majd szortírozni, vagy akadnak nagyobb eszközök is? A Sortimo járműberendezései mindenféle méretű és alakú holmi biztonságos elhelyezésére lehetőséget nyújtanak.

Annak érdekében azonban, hogy a rendelkezésre álló tér maximálisan ki legyen használva, szükséges némi tervezés. Figyelembe kell venni azt is, hogy ne kerüljön túllépésre a maximális terhelhetőség az adott gépjármű esetén.

Ezért nem mindegy, hogy milyen anyagból készül a járműberendezés

Egy polcrendszer beépítésével egyértelműen csökken az a súlymennyiség, amivel meg lehet pakolni egy adott járművet. Így tehát nyilvánvalóan lényeges szempont, hogy mekkora az állványrendszer súlya.

Egy tömör fából vagy acélból készült rendszer olyan nehéz lehet, hogy talán alig, vagy egyáltalán nem marad lehetőség megpakolni szerszámokkal. Ellenben ha a járműberendezés súlya elenyésző, akkor marad lehetőség minderre, és még a gépkocsi fogyasztása sem fog az egekbe szökni. A Német Autóklub kiszámolta, hogy száz kilogramm extra súly minden megtett száz kilométer esetén 0,4-0,5 liter plusz üzemanyagfogyasztást von maga után.

Fontos azonban, hogy ne menjen a biztonság rovására az, hogy miből készül az állványrendszer. Ha ugyanis nem bírja a terhelést, vagy vészfékezéskor elmozdul, akkor az balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő: megsérülhetnek az utasok vagy akár a sofőr is.

A Sortimo SR5-ös állványrendszerénél jelenleg nincs könnyebb és biztonságosabb a piacon. Egy 1,2 köbméteres raktérrel bíró dobozos autó esetében akár 50 kilogrammot jelenthet az optimális járműberendezés kiválasztása. Ez azt jelenti a számok nyelvén, hogy éves szinten akár több százezer forintot is meg lehet takarítani a Sortimo könnyű állványrendszereivel, figyelembe véve a jelenlegi üzemanyagárakat.

Személyreszabható polcrendszerek

A Sortimo professzionális járműberendezései esetén könnyen elkerülhető a káosz. Eleve úgy vannak kialakítva, hogy egy adott szerszámot csak a számára kialakított helyre lehessen elhelyezni. Így soha nem kell attól tartani, hogy valaki máshova rak egy eszközt, mint ahol szokott lenni.

A címkéknek hála megoldható, hogy egy járművet többen is használjanak különböző célokra. Így a raktérben rendet lehet tartani abban az esetben is, ha másokkal megosztva kell használni az adott kistehergépkocsit.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.